Αχαΐα: Μόνοι τους οι γονείς βάφουν και καθαρίζουν τα σχολεία στην επαρχία! "Είναι το "δεύτερο" σπίτι μας, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΡΙΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ

Σε λίγες ημέρες ανοίγουν τα σχολεία και οι γονείς μέσω των συλλόγων τους έπιασαν δουλειά! Στην επαρχία, το περιβάλλον του σχολείου είναι πολύ σημαντικό. Γονείς και εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι πρέπει να είναι φιλόξενο, φιλικό και ζεστό. Η καθημερινότητα αρκετές φορές είναι δύσκολη και σκληρή. Με δικά τους έξοδα και με πολύ προσωπικό χρόνο, οι γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς και εθελοντές, πιάνου βούρτσες, σκούπες και φαράσια και καθαρίζουν το δεύτερο "σπίτι" των παιδιών τους. Έτσι το λένε...και δεν περιμένουν από την Πολιτεία, ούτε διαμαρτύρονται. Θα μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς; 

«Τα παιδακια μας φέτος θα βρουν τις αίθουσες τους φρεσκοβαμμένες και πανέμορφες!!!! Σε μια προσπάθεια μας να διορθωσουμε προβλήματα του δημοτικού μας σχολείου, αρχίσαμε απο το βάψιμο των αιθουσών που ήταν επιτακτική ανάγκη,  λόγω φθορών και υγρασίας, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε. Να ευχαριστήσουμε θερμά, το τμήμα παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα τον κ. Ξενοφώντα Μπαχρά ο οποίος ειναι παντα δίπλα μας και μας στηρίζει  Χωρις τη συμβολή του, το έργο μας δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθει, καθώς ο σύλλογος μας δεν μπορει να καλύψει απο μόνος του όλο το κόστος. Επίσης τον διευθυντή μας κ. Χριστόπουλο Κωνσταντίνο για την άψογη συνεργασια καθώς για την αγαπη που δείχνει στο σχολείο μας και για όλες τις ενέργειες του ώστε να δημιουργήσει το καλυτερο δυνατό περιβάλλον για τα παιδια μας. 12 Σεπτεμβρίου λοιπον το «καινούριο» σχολείο μας περιμένει !!!!!! Καλή σχολική χρόνια να εχουμε», σημειώνει η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων Αλισσού, Αργυρώ Λοτσάρη. 

Τα παιδιά στον Παιδικό Σταθμό της Κάτω Αχαΐας έβαψαν το σχολείο τους με τη βοήθεια της διευθύντριας και των γονέων τους. 

Και στον Ριόλο δυτικής Αχαΐας, οι γονείς έπιασαν δουλειά! Ο Κυριάκος Αλατσατιανός στο facebook της σελίδας του Ριόλου, έγραψε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές γονείς του Δ.Σ Ριόλου για τη συνεισφορά τους στο βάψιμο των αιθουσών του κτιρίου του Νηπιαγωγείου και συγκεκριμενα το Χαράλαμπο Βαβαρουτα , το Ντίνο Σπυρόπουλο , τον Ντίνο Λαδά και τον Πέτρο Πάπα Γεωργακόπουλο που με ανιδιοτέλεια και μεράκι και προσωπικό κόπο ομόρφυναν τους χώρους του σχολείου μας.. Η ηθική και υλική στήριξη που προσφέρουν γονείς και φίλοι του σχολείου στο δύσκολο έργο μας ειναι συγκινητική και μας μπολιαζει με δύναμη και κουραγιο ....Ευχαριστουμε θερμά ολους σας". 

"Σε μια εβδομαδα τα παιδια μας επιστρέφουν στα σχολεία! Το βάψιμο τελείωσε και σειρά πήρε η καθαριότητα! Να ευχαριστήσουμε όλες τις μαμάδες που προσφέρθηκαν και μας βοήθησαν! Συνεχίζουμε για δεύτερη ημέρα, καθώς ο χώρος ειναι μεγάλος και οι δουλειές πάρα πολλές. Η συμβολή όλων μας ειναι σημαντική. Στόχος δασκάλων και γονέων, φέτος, να δημιουργήσουμε το ιδανικό σχολείο για τα παιδια μας", συμπληρώνει η κ. Λοτσάρη.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

 

Διαβάστε επίσης