Αρνείται να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Θέμος Αναστασιάδης

Νέα πρόσκληση για τις 15 Σεπτεμβρίου

Με επιστολή που έστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο κ. Μπαμπης Κούτρας, από την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ο Θέμος Αναστασιάδης δηλώνει ότι δεν δύναται να παραστεί ενώπιον της Επιτροπής για να καταθέσει, στην αυριανή συνεδρίαση, επικαλούμενος προσωπικό κώλυμα και προτείνει την εκπροσώπησή του από διευθυντικό στέλεχος της εφημερίδας και μέλος του ΔΣ, συγκεκριμένα τον ίδιο τον κ. Κούτρα.

Ο κ. Φάμελλος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, ωστόσο, δεν δέχτηκαν τις αιτιάσεις Αναστασιάδη και αποφάσισαν να  καλέσουν τον εκδότη του Πρώτου Θέματος σε νέα ημερομηνία, στις 15 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας, χαρακτήρισε απαξιωτική και προσβλητική για την επιτροπή την επιστολή του Πρώτου Θέματος.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, συμφωνώντας με ανάλογη επισήμανση του κ. Τζαβάρα, ζήτησε να δεχτεί η επιτροπή την κατάθεση του κ. Μπάμπη Κούτρα αντί του Θέμου Αναστασιάδη, με το σκεπτικό ότι αυτός είναι διευθυντής και γνωρίζει καλύτερα τα των τραπεζικών δανείων της εφημερίδας. Ο κ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι δήλωσε ότι θα δεχόταν την κατάθεση του κ. Κούτρα και, στη συνέχεια, να προσκληθεί και ο Θέμος Αναστασιάδης, εφόσον δεν καλυφθεί η Επιτροπή.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος πρότεινε να γίνει συζήτηση στην Επιτροπή πάνω στο πόρισμα Καλούδη, από τις 26-30 Σεπτεμβρίου και στις 3 – 7 Οκτωβρίου. Παράλληλα πρότεινε και την πρόσκληση των κ.κ. Προβόπουλου και Στουρνάρα. Προτάθηκε ακόμη μία τρίμηνη παράταση των εργασιών της Επιτροπής, μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016.

Πηγή: stokokkino.gr

Διαβάστε επίσης