Σε αναμονή για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού με φόντο την ... Πάτρα - Εδώ θα προσγειωθεί το ελικόπετρο - Το πρόγραμμα το Αλέξη Τσίπρα

συνεχίζεται η επιθεώρηση των έργων

Λόγω της ροής του προγράμματος επιθεωρήσεων έργων Ιονίας και Ολυμπίας οδού απο τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη. 
Η επιθεώρηση στο έργο της Κλόκοβας θα λάβει χώρα νωρίτερα απο την  προγραμματισμένη ώρα (4μ.μ.). 
Πιθανή ώρα άφιξης 3 μ.μ. 

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει τον χώρο στον οποίο θα προσγειωθεί το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό μαζί με το κυβερνητικό επιτελείο.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επιθεωρήσει τις εργασίες ολοκλήρωσης των διδύμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας, του οδικού άξονα «Ιόνια Οδός» (περιοχή Ριζά Αιτωλοακαρνανίας). 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: 

Τη δέσμευση ότι τα 246 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε σε έκτακτες δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες και την κοινωνία έδωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην παράδοση του τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της «Ολυμπίας Οδού», οΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  αρακτήρισε απροσδόκητα υψηλό το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο από τη δημοπρασία, το οποίο «δίνει το μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας, ότι η ασυδοσία και η ανομία σε αυτόν τον τόπο σταματάει».

«Μετά από 27 χρόνια ανομίας και ασυδοσίας στον τηλεοπτικό χώρο, μπαίνουν κανόνες, ίσοι για όλους. Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια παιχνίδια για να δίνουν έργα σε ημετέρους και φίλους. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δημόσιο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Τα 246 εκατ. ευρώ είναι ένα σημαντικό ποσό που δεν είχαμε προϋπολογίσει. Τα 2/3 του ποσού έως το τέλος του 2016 και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017 δεσμεύομαι ότι θα κατευθυνθούν μεχρι το τελευταίο ευρώ με έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και της κοινωνίας που έχει ανάγκη. Τις αναλυτικές ανακοινώσεις θα τις κάνουμε από τη ΔΕΘ.

Εγκαινιάζοντας το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, με το οποίο «βλέπουμε τους πρώτους καρπούς μιας δύσκολης προσπάθειας που έγινε τον τελευταίο 1,5 χρόνο».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά από 27 χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο μπαίνουν κανόνες και πως οι νόμοι ισχύουν για όλους.  «Ο διαγωνισμός που έληξε σήμερα έδωσε ένα απροσδόκητα υψηλό τίμημα που ταυτόχρονα δίνει το σήμα και στους ξένους επενδυτές ότι σε αυτόν τον τόπο θα υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι διαγωνισμοί», συνέχισε, ενώ διεμήνυσε: «Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια παιχνιδια με διάφορα κόλπα, για να δίνουν τα έργα σε φίλους και ημέτερους. Θα υπεραπιστουμε μέχρι τέλους το δημόσιο συμφέρον». 

«Εξοικονομήσαμε απο τα έργα 765 εκατ. ευρώ - Δίνουμε τη μάχη της ανάκαμψης και της επανόδου στην ανάπτυξη»

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τη δυτική Ελλάδα, την πιο αδικημένη πλευρά της χώρας, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι τα τμήματα της Ολυμπίας οδού που παραδίδονται στην κυκλοφορία, είναι οι πρώτοι καρποί μιας δύσκολης προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο. Αναφερόμενος στα έργα των οδικών αξόνων, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία οδό, 230 από την Ιονία οδό και 225 από τον Μωρέα. Ενώ έως τον Μάρτιο του 2017, πέραν των τριών αυτών οδικών αξόνων, ολοκληρώνονται και οι άλλοι δύο, ο Ε65 και τμήμα Μαλιακού-Κλειδίου. Τόνισε ότι είναι έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και συμβάλλουν πάρα πολύ, στην αναπτυξιακή προοπτική της δυτικής Ελλάδας, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις από προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η χρήση των οδικών αξόνων να μην έχει απαγορευτικό κόστος για τους πολίτες. Συμπλήρωσε ότι σταδιακά θα μπούμε στη λογική των αναλογικών διοδίων.

Κάνοντας λόγο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ο πρωθυπουργός είπε πως σημασία έχει ότι παράγουμε πλούτο σε υποβαθμισμένες περιοχές, προσθέτοντας ότι παρά τις "Κασσάνδρες" το 2016 δεν θα έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ το 2017 αναμένουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μίλησε, επίσης, για σταδιακή υλοποίηση αναπτυξιακού προγράμματος με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, καθώς έχουν επανεκκινήσει έργα που είχαν βαλτώσει, υπάρχει απορρόφηση των κονδυλίων τουΕΣΠΑ , υπάρχει αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μετά από 7 χρόνια συνεχούς μείωσης, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ισχυρότερη, ενώ έχουν εγγραφεί και έργα υποδομών στην πλατφόρμα του πακέτου Γιούνκερ.

Τελος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που ολοκληρώνεται το 2020 και, μεταξύ άλλων, θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη της διαδρομής Αθήνα-Τρίκαλα, σε λιγότερο από 3 ώρες, στον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών που θα ολοκληρωθεί το 2021, στα σιδηροδρομικά έργα του προγράμματος 2018-2022 Αθηνών-Θεσσαλονίκης και Αθηνών-Πατρών, καθώς και στο μετρό Θεσσαλονίκης, στην 4η γραμμή του μετρό της Αθήνας, στην κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης και την επέκταση του τραμ προς Κερατσίνι και Πέραμα. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Διαβάστε επίσης