Ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί το "θρίλερ" με τις τηλεοπτικές άδειες- Συμπληρώθηκαν 48 ώρες

θα γινουν επισημες ανακοινωσεις απο την κυβερνηση για τους νικητες και το τιμημα

Τις 40 ώρες θα ξεπεράσει σε διάρκεια η διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα.

Όπως όλα δείχνουν η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση και ανακοινώσεις, καθώς και δηλώσεις των επιχειρηματιών και των εκπροσώπων των σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις άδειες, αναμένονται μετά το πέρας της δημοπρασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι νικητές των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Από το πρωί υπήρξαν συνεχείς επιδόσεις ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες θυροκολλήθηκαν από δικαστικούς επιμελητές στην είσοδο της ΓΓΕΕ, και αφορούν είτε τη διαδικασία της δημοπρασίας είτε ασφαλιστικά μέτρα που κάνουν οι υποψήφιοι εναντίων των υπόλοιπων σχημάτων.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star, Alpha, ΑΝΤ1 και Mega κοινοποίησαν με θυροκόλληση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της διαδικασίας της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες και θα εξεταστούν από το ΣτΕ στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τα σσφαλιστικά μέτρα του Star στρέφονται κατά της συμμετοχής των εταιρειών του Ιβάν Σαββίδη και του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με την αίτηση η συμμετοχή των δύο εταιρειών παραβιάζει όρους του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η παραβίαση του όρου ότι οι υποψήφιες υπό σύσταση ανώνυμες εταιρίες θα πρέπει να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ οι δύο εταιρείες δεν περιορίζονται στον τομέα των ΜΜΕ.

Όσον αφορά στα ασφαλιστικά μέτρα του Alpha αφορούν στη συμμετοχή στον διαγωνισμό του καναλιού «Ε» (σ.σ. που έχει πλέον βρεθεί εκτός συναγωνισμού), της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα με το σκεπτικό ότι ενώ στην προκήρυξη για το διαγωνισμό αναφέρεται ότι οι εταιρείες πρέπει να έχουν αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή ραδιοτηλεπτικων υπηρεσιών στο καταστατικό της γίνεται αναφορά και σε άλλους σκοπούς όπως εκδόσεις, της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη, του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εταιρείας ALTER EGO.

Στο μεταξύ, «αποκατάσταση της νομιμότητας» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το κλείσιμο σε 90 ημέρες όσων καναλιών δεν καταφέρουν να πάρουν τηλεοπτική άδεια στον εν εξελίξει διαγωνισμό.

Διαχωρίζοντας τα ιδιωτικά κανάλια που θα σταματήσουν να λειτουργούν από την περίπτωση της ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «μαύρο» έπεσε τότε στη δημόσια τηλεόραση και ότι σήμερα οι εποχές αυτές έχουν περάσει.

«Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς» είπε η κ. Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας ότι η Digea έχει υποχρέωση να μην μεταφέρει το σήμα όποιου δεν έχει την άδεια, σε 90 ημέρες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
 

Διαβάστε επίσης