Παύση εργασιών εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Λάππα εισηγήθηκε το δημοτικό συμβούλιο - "Δεν θα δεχθούμε την κεραία δίπλα από το σχολείο"

τη δευτέρα συνάντηση με την εταιρία

Παύση των εργασιών εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Λάππα, εισηγήθηκε το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, στην οποία παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Κατά τη συνεδρίαση συμφώνησαν ομόφωνα ότι δεν θα πρέπει να γίνει η εγκατάσταση καθώς απέχει μόλις 37 μέτρα από το δημοτικό σχολείο  του Λάππα. Παρόλα αυτά, τέθηκε το θέμα της αδειοδότησης το οποίο δεν αμφισβητείται καθώς όπως έγραψε χθες το tempo24.gr, υπάρχουν όλα τα σχετικά έγγραφα που νομιμοποιούν την εγκατάσταση.

Ωστόσο, όπως είπαν οι κάτοικοι η εταιρία θα πρέπει να εγκαταστήσει την κεραία, εκτός οικιστικού ιστού, όμως ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στην εταιρία.

Το θέμα, οπως αποφασίστηκε ανέλαβαν οι νομικοί Στεργιόπουλος και Καραμπελιάς, από την πλευρά του δήμου, ενώ τη Δευτέρα, εκπρόσωποι των κατοίκων αναμένεται να συναντηθούν με εκπροσώπους της εταιρίας. Στη συνεδρίαση το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της ΤΚ Λευτέρης Ιωσηφίδης και κάτοικου του Λάππα, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν την κεραία μέσα στο χωριό και δίπλα από το σχολείο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ