Αχαΐα: Ξεσηκωμός στο Λάππα - Ανθρώπινη "αλυσίδα" εμποδίζει εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας - Σοβαρά επεισόδια χθες το βράδυ - ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

κλήθηκε η αστυνομία

Νεότερα:

Ανθρώπινη "αλυσίδα" περίπου 70 κατοίκων και φορέων της περιοχής έχει στηθεί από νωρίς το πρωί προκειμένου να μην γίνουν οι εργασίες εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Λάππα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λευτέρης Ιωσηφίδης μιλώντας στο tempo24.gr, λέει ότι αυτή είναι η πέμπτη απόπειρα των συνεργείων. "Ρωτήσαμε για τα σχετικά έγγραφα και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν οι αδειδοτήσεις. Όμως, η εγκατάσταση απέχει μόλις 46 μέτρα από το δημοτικό σχολειο. Εμείς ζητάμε, τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον μια τέτοια εγκατάσταση. Και κάτι άλλο. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, η εταιρία μπορεί να εγκαταστήσει την κεραία σε άλλο χώρο, υπάρχουν πολλοί μακριά απο το χωριό", σημειώνει ο κ. Ιωσηφίδης.

Στο Λάππα, έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη και σήμερα το πρωί. 

----

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Λάππα δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, κάτοικοι και φορείς της περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν έντοναν όταν είδαν να γίνονται εργασίες εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα όπως λένε στο tempo24.gr, η εγκατάσταση βρίσκεται δίπλα σε κοντινή απόσταση από το σχολείο του χωριού.

Οι συγκεντρωμένοι, απώθησαν το συνεργείο που είχε λάβει την εντολή εγκατάστασης της κεραίας. Για να εμφανιστούν λίγη ώρα αργότερα και να ξαναπροσπαθήσουν. Όταν όμως έγιναν αντιληπτοί, τότε τα επεισόδια εντάθηκαν. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν και φώναζαν ότι δεν ήταν ενήμεροι για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, ενώ υποστήριζαν ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο γεγονός που έθεσε σε συναγερμό και τους γονείς. 

Η ένταση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Στην περιοχή κλήθηκε αστυνομία. Άνδρες του ΑΤ Κάτω Αχαΐας έσπευσαν άμεσα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ