"Εφυγε" από κοντά μας ο Κώστας Τσιατάς- Ο μοναδικός βιρτουόζος του μπαγλαμά

Από τους τελευταίους ρεμπέτες της Πάτρας

Ενα μοναδικός καλλιτέχνης, ένας ρεμπέτης, "έφυγε" χθες το βράδυ απο κοντά μας , κάνοντας πιό φτωχό το χώρο του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

Θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Πάτρα η είδηση της απώλειας του μοναδικού χειριστή του μπαγλαμά, που με την χαρακτηριστική φωνή του είχε διασκεδάσει γενιές πατρινών, καθώς ήταν άοκνος εργάτης του τραγουδιού και βρέθηκε σε πολλές πίστες και μαγαζιά από πολύ μικρός.

Γνώρισε και έπαιξε με τον Μπαγιαντέρα, τον Γκόγκο, τον Σπύρο Καλφόπουλο , τον Γιάννη Μωραϊτη κ.α.

 

ΧΑΡΑΜΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ 1982: Πριν δημιουργηθούν "Τα παιδιά από την Πάτρα"  με Βαγγέλη Δεληκούρα, Μπάμπη Γκολέ, Λάμπρο Καρελά (ακορντεόν).

 

Για την απώλεια του Κώστα Τσιατά, ο αδελφικός φίλος του Νίκος Φορλίδας έγραψε :Πριν από λίγο έφυγε από κοντά μας ένας πολύ παλιός και καλός φίλος ο Κώστας Τσιατάς (ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ).....Άριστος Μουσικός και συνεργάτης και ο βασικός αίτιος που έφτιαξε η αφεντιά μου οικογένειά......θα γελάει τώρα με τον αδέξιο τρόπο που προσπαθώ να του κάνω επικήδειο.......μακάρι φίλε σε όλα τα ουζερί των ουρανών να συναντάς τα αλάνια που έφυγαν και να τους τραγουδάς με τον μοναδικό τρόπο που εσύ ήξερες το μαράθηκε η καρδούλα μου .....κι εμείς από δώ να σιγοντάρουμε...Ούζοοοοοοοοοοοοο......καλοτάξιδος.....

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ