Το λιμάνι του Αιγίου δεν θέλει μόνο...επισκέψεις

τι λεει ο ηρακλης ρουπας για το εργο

Με αφορμή την εκδηλώσεις ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016 που έγιναν στο λιμάνι του Αιγίου ο Ηρακλής Ρούπας κατέσθεσε τις σκέψεις του. Ο αχαιός πολιτικός έγραψε συγκεκριμένα στο facebook :
Μία ξεχωριστή εκδήλωση πολιτισμού και ανάδειξης των τοπικών κρασιών που οργάνωσε η ΔΗΚΕΠΑ και το Λιμενικό Ταμείο. Μία εκδήλωση που συνέδεσε την ιστορία και προοπτική του λιμένα Αιγίου με έναν ιδιαίτερο πολιτιστικό ρόλο. Μία μαγευτική και ζεστή βραδιά με κρασί, φεγγάρι, μουσική και μεγάλη συμμετοχή. Ανάγκη να αναδειχθεί το λιμάνι με κάθε τρόπο.
Η ανάπτυξη της Αχαΐας τα χρόνια της σταφίδας βασιζόταν στα λιμάνια της Πάτρας και του Αιγίου. Δυστυχώς, μαζί με την υποβάθμιση της Αχαΐας " χάθηκαν" και τα λιμάνια.
Δεν γνωρίζω αν είχε βάση ο σχεδιασμός της κατασκευής του λιμένα Αιγίου καθώς χρόνια τώρα "παλεύει" να βρεί τη θέση του στον χάρτη ως πύλη προώθησης και ανάπτυξης. Προσπάθειες γίνονται. Απαιτείται όμως συντονισμένη προσέγγιση, τεχνογνωσία και κυρίως συνεργασία όλων. Δεν αρκούν επισκέψεις γραμματέων υπουργείων απλά για το...θεαθείναι.

Διαβάστε επίσης