Ρίο 2016: "Γολγοθάς" ο μαραθώνιος για τις Ελληνίδες αθλήτριες - Ξέσπασε ο προπονητής της Αχαιής Σοφίας Ρήγα

διαβάστε τι έγραψε

Τρεις Ελληνίδες αθλήτριες, μόνες τους παρατημένες στο Ρίο, έτρεξαν έναν επίπονο μαραθώνιο, έχοντας μία και μόνο σκέψη. Τους ανθρώπους που τις στηρίζουν.

Η Ρεμπούλη στην αίθουσα κλήσης να κλαίει, η Ρήγα να προσπαθεί να βρει τις ανάσες της και η Βλαχάκη να δέχεται πρώτες βοήθειες.

Προπονητής και φυσιοθεραπευτής πουθενά και μόνο ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος έτρεχε πάνω κάτω για να σώσει την κατάσταση.

Αυτή ήταν η Εθνική ομάδα μαραθωνίου των γυναικών. Μόλις τα πράγματα ηρέμησαν (μετά από αρκετή ώρα και αφού η Γιώτα Βλαχάκη έπρεπε να κάνει μαγνητική σύμφωνα με τους γιατρούς) οι τρεις κοπέλες μίλησαν στο Sportsfeed για την εμπειρία και τα… πάθη που πέρασαν μέχρι να μπουν στην τελική ευθεία στο Σαμποδρόμιο.

Σοφία Ρήγα

«Ήθελα πολύ να τερματίσω για τους δικούς μου ανθρώπους, όσοι στήριξαν την προσπάθεια, τους χορηγούς, την οικογένεια και τους φίλους μου που είναι κοντά μας όλο αυτό το διάστημα. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η δυσκολία ήταν μεγάλη. Πλέον θα προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τους αγώνες, να δούμε άλλα αγωνίσματα και να επανέλθουμε πιο δυνατές».

Ράνια Ρεμπούλη

«Ετρεχα με σκασμένο πόδι. Μέχρι τα 15 χιλιόμετρα πετούσα. Μετά έδωσα αγώνα για να μπορέσω να τερματίσω. Μετά τα 35 πλέον η προσπάθεια ήταν αυτή. Να τερματίσω. Ήταν πολύ δύσκολες συνθήκες. Ήθελα να πάω καλύτερα, μπορούσα καλύτερα. Ήθελα όμως να τερματίσω για εμένα και τους δικούς μου ανθρώπους» δήλωσε με λυγμούς η Ελληνίδα δρομέας.

Γιώτα Βλαχάκη

«Μόνες μας ήμασταν στην προσπάθεια, δεν είχαμε ούτε τα βασικά. Ακόμα και τα ζελεδάκια στους σταθμούς ανεφοδιασμού δεν υπάρχαν. Μόνο οι δικοί μας άνθρωποι στήριξαν την προσπάθεια και πίστεψαν σε εμάς. Μόνο σε αυτούς αξίζουν τα συγχαρητήρια και γι’ αυτούς τρέξαμε σήμερα. Η σκέψη τους μας έδινε δύναμη να η σταματήσουμε παρά τις δυσκολές»

Ο προπονητής της Πατρινής Σοφίας Ρήγα, Γιάννης Δαγκόγλου, εντωμεταξύ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπολύει επίθεση κατά πάντων και κυρίως κατά της ομοσπονδίας, καθώς δεν του παρείχε άδεια να παρευρεθεί στους αγώνες.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Μετά από μια δύσκολη μέρα ξημέρωσε η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και εύχομαι να δώσει η Παναγιά φώτιση στους διοικούντες τον Σ. Ε. Γ. Α. Σ.!!!

Δυστυχώς όσο κι αν στο χώρο έχω την φήμη του "γκρινιάρη" κανένας, όπως στην προκείμενη περίπτωση, δεν μπορεί να μου πει ότι δεν προβλέπω τα άσχημα που έρχονται.

Εδώ και τόσο καιρό φώναζα για την εγκατάλειψη από την Ομοσπονδία των αθλητριών που θα συμμετείχαν στον μαραθώνιο αφού για 10 και πλέον μέρες ήταν μονές τους να περάσουν το βασικό στάδιο προσαρμογής στις κλιματικές και άλλες συνθήκες που θα αντιμετώπιζαν στο δύσκολο αγώνισμα τους.

Εγώ ήμουν αυτός που έψαχνα να βρω αθλίατρο στο εξωτερικό να βοηθήσει στο τελευταίο και πιο βασικό στάδιο προσαρμογής στην ζεστή.

Η ομοσπονδία που ήταν θα ρωτήσει κάποιος...

Αν πάρετε για παράδειγμα τον αρχιπροπονητή της που δεν μου απαντούσε ούτε στο τηλέφωνο που τον καλούσα από την Ιταλία που είμασταν για προετοιμασία τότε πήρατε την απάντηση σας!

Έπρεπε να γράψει το sportsfeed το περίφημο άρθρο ότι θα ήταν λάθος να μείνω εκτός αποστολής για να με πάρει σε μια ώρα από την ανάρτηση τηλέφωνο!!!

Οι κοπέλες που μας εκπροσωπήσαν έκαναν μεγάλο αγώνα πριν τον αγώνα...

Για να βρουν χρήματα να κάνουν προετοιμασία, για να βρουν αποδείξεις να πάρουν τα λεφτά της προετοιμασίας, για να δουν που θα πάνε προετοιμασία κλπ...

Από την άλλη δεν μπορείς πάρα να ζηλεύεις αλλά και να προβληματίζεσαι βλέποντας τις δυο Ιταλίδες 40 και 44 χρονών παρακαλώ να τερματίζουν μέσα στο λιοπύρι στην 13η και 25η θέση αντίστοιχα...

Η πρώτη ξεκίνησε προετοιμασία αρχές Απρίλιου λόγω προβλημάτων τραυματισμού...

Η δεύτερη δουλεύει πλήρες ωράριο σαν ιατρός σε νοσοκομείο...

Συναισθηματικά δεν έχω πάρα να πω εάν μεγάλο μπράβο στις τρεις Ελληνίδες, και ειδικά στην Σοφία Ρήγα που μαζί φτάσαμε έως εδώ... Αντικειμενικά όμως και προπονητικά πρέπει να αποδεχτώ ότι απέτυχα

παταγωδώς!!!

Η αθλήτρια μου δεν ήταν καταλληλα προετοιμασμένη για αυτό που αντιμετώπισε από όλες τις απόψεις άλλες δίκης μου ευθύνης και άλλες όχι...

Αναλαμβάνω την ευθύνη για όλες, θεωρώ ότι οι οποίες μου επιλογές ήταν λάθος, ζητάω συγνώμη πρώτα από όλα από την Σοφία αν ήμουν πιεστικός και απότομος, και εγκαταλείπω την προπονητική των αθλητών υψηλού επιπέδου..

Αν αναλάβουν πιο ικανοί και κυρίως πιο αγαπητοί...

Ευχαριστώ όλον αυτόν τον απλό κόσμο που μας έστειλε συγχαρητήρια για την συμμετοχή και τον τερματισμό στην κορυφαία αθλητική γιορτή αλλά αγαπητοί μου εδώ μιλάμε για αγωνιστικό αθλητισμό που το κάθε δευτερόλεπτο μετράει... Ποσό μάλλον όταν πέφτεις έξω 15 λεπτά στον προβλεπόμενο χρόνο...

Αν έκαναν κι άλλοι το ίδιο και θα ήταν ο χώρος καλύτερος...»

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ