Μεσολόγγι: Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Άγιο Γεώργιο

παραμενουν ισχυρες δυναμεις για τυχον αναζοπυρωσεις

Σε πλήρη ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όμως παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις.

Στην περιοχή ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης,  ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες, 19 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 26 άτομα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών συνέδραμαν συνδράμουν οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικά.

Επίσης, ζητήθηκε η συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού σε δύσβατα σημεία.

Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, εξέφρασε την ελπίδα «πως μέσα στη διάρκεια της ημέρας τα χερσαία και εναέρια μέσα θα έχουν κατασβέσει πλήρως τη φωτιά». Ακόμη ανέφερε ότι χθες το βράδυ υπήρχε ανησυχία για το οικισμό Ξυρέικα, αφού το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά στα σπίτια. Ωστόσο, όπως είπε, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από το οικισμό.

Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας.

Σε δηλώσεις που έκανε η αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι "είμαστε όλοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή, οι άνεμοι δεν μας βοήθησαν, αλλά ελπίζουμε αύριο με το πρώτο φως του ήλιου, να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα".

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος δήλωσε: "Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πρώτο μέλημά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε ενημερώσει τον κόσμο για την κατάσταση, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ισχυρές, ενώ με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών πιστεύω θα έχουμε καλύτερη εξέλιξη, σε αυτό το δράμα που βιώνει η περιοχή".

Διαβάστε επίσης