Η Παναγία των Ελλήνων

Του Γιάννη Παναγιωτόπουλου*

Στην Πατρίδα μας για άλλη χρονιά εορτάζουμε την μεγάλη εορτή του Δεκαπενταύγουστου, όπως μας την έμαθαν οι γονείς μας και όπως θα την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές! Είναι το μικρό Πάσχα του καλοκαιριού, που συνδυάζεται με την επιστροφή στους τόπους μας και το διάλειμμα από το άγχος της καθημερινότητας! 
 
Σήμερα, όμως, είναι το ίδιο ενεργή η παρουσία της Παναγίας στη ζωή μας, γνωρίζουμε πραγματικά τι σχέση της μαζί μας; 
 
Η Παναγία είναι αυτή που μεσιτεύει για εμάς στον Χρηστό, γιατί είναι αυτή που έδωσε την ανθρώπινη φύση στον Θεάνθρωπο, για να σώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα και τον καθένα από εμάς προσωπικά! Είναι εκείνη που καταφεύγουμε σε πίκρες και χαρές για να μας προστατεύσει ή να την ευχαριστήσουμε! Είναι η μάνα όλων μας!
 
Γι αυτό το μικρό Πάσχα του Δεκαπενταύγουστου έχει άλλο περιεχόμενο στις καρδιές μας!
 
Έχει το φως της χαράς και της λύτρωσης!
 
Και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά
προσδοκούμε την λύτρωση! Περιμένουμε να μεσιτεύει η χάρη της για τον καθένα μας και όλους μας, για να γίνουν τα αδύνατα από τους ανθρώπους, δυνατά από τον Θεό!
 
Γιατί η πίστη μας είναι ο πραγματικός θησαυρός της καρδιάς μας και δεν μας το παίρνει κανείς, εάν εμείς δεν το παραδώσουμε! 
 
Και από αυτήν θα ξεκινήσουμε για να ξανακερδίσουμε τον τόπο μας, και στην Παναγία θα προσευχόμαστε για τη γη και τους ανθρώπους μας! 
 
Χρόνια πολλά και η Παναγιά να μας σκεπάζει!
 

*Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διετέλεσε Γεν. Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, πολιτεύεται με τη ΝΔ
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ