Εισαγγελική έφεση κατά 8 για την υπόθεση «Noor 1»

θεωρεί επιεικείς τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Η εισαγγελέας της έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Πειραιά που εκδίκασε την υπόθεση του πλοίου «Noor 1», Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση εναντίον της απόφασης για 8 κατηγορουμένους. Η έφεση θεωρεί επιεικείς τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

Πρόκειται για έφεση υπέρ του νόμου, διότι δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις της για αυστηρότερες ποινές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» η έφεση, που στηρίζεται σε έκθεση 52 σελίδων, οδηγεί σε επανάληψη της δίκης, όσον αφορά όμως μόνο όσους από τους κατηγορούμενους βρίσκονταν μεταξύ εκείνων που η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή τους και όχι το σύνολο.

Το δικαστήριο είχε καταδικάσει σε ισόβια πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους) και σε μικρότερες ποινές άλλους κατηγορούμενους, για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης από το «Νοοr 1» τον Ιούνιο του 2014 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Το δικαστήριο είχε κρίνει αθώους τους 17 από τους 32 συνολικά κατηγορουμένους, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών, παρότι κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν ενδείξεις για περισσότερο ενεργό συμμετοχής τους.

Η έφεση αφορά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη (που είχε καταδικαστεί σε ισόβια) και τέσσερις ακόμα Έλληνες, που είχαν καταδικασθεί ως απλοί συνεργοί.

Επιπλέον, το δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ