Ο Μπραντ Πιτ θέλει να γυρίσει το σίκουελ του World War Z

βρίσκεται σε συνομιλίες με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Μπραντ Πιτ για να αναλάβει το σίκουελ του World War Z.

Ο Πιτ, παραγωγός και πρωταγωνιστής της ταινίας με ζόμπι που σημείωσε μεγάλη επιτυχία το 2013, έχει προσεγγίσει σύμφωνα με το Variety τον διάσημο σκηνοθέτη και του έχει ζητήσει να σκηνοθετήσει το «World War Z 2».

Την ταινία επρόκειτο αρχικά να γυρίσει ο σκηνοθέτης του «Ορφανοτροφείου» Τζ.Α. Μπαγιόνα, ο οποίος επέλεξε τελικά το σίκουελ του «Jurassic World».

Η επιλογή του Φίντσερ είναι μάλλον φυσική για τον Μπραντ Πιτ. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί άλλες τρεις φορές (στις ταινίες Se7en, Fight Club, The Curious Case of Benjamin Button) και σίγουρα ο διάσημος ηθοποιός δεν θέλει να ξαναζήσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην πρώτη ταινία.

Το «World War Z» του Μαρκ Φόστερ ξεπέρασε κατά πολύ τον προϋπολογισμό, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει επιπλέον γυρίσματα, ενώ αντιμετώπισε και αρκετά σεναριακά προβλήματα.

Τελικά, υπήρξε μεγάλη επιτυχία, καταφέρνοντας να αποσπάσει 540 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office, ενώ άρεσε και στους κριτικούς.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Μαξ Μπρουκς, από το οποίο δανείστηκε ουσιαστικά μόνο τον τίτλο.

Το βιβλίο, γραμμένο ως προφορικές μαρτυρίες από έναν φανταστικό πόλεμο της ανθρωπότητας με νεκροζώντανους, θα μπορούσε να παρέχει ενδιαφέρον υλικό για τον Φίντσερ, καθώς έμεινε ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο στην πρώτη ταινία.

Πάντως, δεν είναι σίγουρο ότι ο Φίντσερ θα πει το «ναι». Ο σκηνοθέτης είναι γνωστό ότι δεν συμπαθεί πολύ τα σίκουελ, έπειτα από την εμπειρία που είχε στο «Alien 3».

Πρόσφατα, ο Φίντσερ σκηνοθέτησε τον πιλότο της σειράς «Mindhunter» με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν για λογαριασμό του Netflix. Η σειρά έχει ως ήρωες δύο πράκτορες του FBI που χρησιμοποιούν ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για φόνο, προκειμένου να τους βοηθήσουν σε νέες υποθέσεις.