Η άφιξη της Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη - Οι πρώτες της δηλώσεις για τον "άθλο" στη Βραζιλία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά»

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη», δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη, κατά την άφιξή της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

an01.jpg

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, νομίζω θα μου πάρει καιρό. Αυτό το μετάλλιο σημαίνει τα πάντα. Ήταν όνειρο ζωής. Πριν ακόμη γίνω αθλήτρια, πάντα θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές. Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά αυτό το μετάλλιο να μην έρθει ποτέ. Εκπληρώθηκε εις διπλούν το όνειρό μου», είπε χαρακτηριστικά η 20χρονη αθλήτρια κατά την υποδοχή της.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Σκοποβολής έγινε δεκτή από ελληνική αντιπροσωπεία, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.
an02.jpg

«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά»

Παράλληλα, η Άννα Κορακάκη εξέφρασε την ελπίδα της τα μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο να δώσουν κίνητρο στα νέα παιδιά και στους αθλητές να συνεχίσουν την προσπάθεια να φθάσουν ακόμα πιο ψηλά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ελπίζει πως μέσα από αυτές τις επιτυχίες θα γίνει γνωστό το άθλημα της σκοποβολής, στο οποίο -όπως είπε- ο αριθμός των αθλητών ολοένα και μειώνεται τα τελευταία χρόνια.
an04.jpg

Στο «πάνθεον» του ελληνικού αθλητισμού

Η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα κατάφερε να σπάσει ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κρατούσε 104 χρόνια. Με το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι και το χάλκινο στα 10 μέτρα εισήλθε στο «πάνθεον» των Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι κατακτήσεις δύο μεταλλίων από Έλληνα αθλητή στην ίδια διοργάνωση είχε να συμβεί από το 1912 και τη διοργάνωση της Στοκχόλμης, όταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας είχε βγει πρώτος στο μήκος άνευ φοράς και τρίτος στο ύψος άνευ φοράς. Ο ίδιος είχε κατακτήσει δύο μετάλλια και στο Λονδίνο το 1908, όπου πήρε αργυρά μετάλλια και στα δύο αθλήματα. Είχαν προηγηθεί το 1896 ο Γιάννης Ορφανίδης στην σκοποβολή, ο Σταμάτης Νικολόπουλος στην Ποδηλασία, ο Διονύσης Κάσδαγλης στο τένις και ο Σωτήρης Βερσής στον Στίβο και την Αρση Βαρών.

Τρία μετάλλια στην ίδια διοργάνωση είχαν πάρει ο Γιάννης Φραγκούδης στην Σκοποβολή και ο Στάθης Χωραφάς στην Κολύμβηση το 1896.

Διαβάστε επίσης