Ερντογάν: Αν ο λαός θέλει επαναφορά της θανατικής ποινής, τα κόμματα πρέπει να υπακούσουν

Σόου Ερντογάν για το αποτυχημένο πραξικόπημα - «Είσαι δώρο από τον Θεό»

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Τούρκοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην συνοικία Γενίκαπι στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να λάβουν μέρος στη φιέστα που διοργανώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων» μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και γίνεται παρουσία του συνόλου, σχεδόν, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Το Γενίκαπι πλημμύρισε από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανεμίζουν κόκκινες τουρκικές σημαίες και κρατούν πανό στα οποία γράφουν για τον Τούρκο πρόεδρο: «Είσαι δώρο από τον Θεό» και «Διέταξέ μας να πεθάνουμε και θα το κάνουμε».

Στις προετοιμασίες περιλαμβάνεται η διάθεση 2,5 εκατομμυρίων τουρκικών σημαιών, 3 εκατομμυρίων μπουκαλιών νερού, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς, μετρό, λεωφορεία και φέρι μπόουτ, είναι δωρεάν για να ενθαρρύνουν την προσέλευση.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε απόν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας, ο οποίος έφθασε κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Εμινέ και υπό τους ήχους του τουρκικού εθνικού ύμνου και στίχων του Κορανίου.

Η «συγκέντρωση για τη δημοκρατία και του μάρτυρες» είναι «υπεράνω κομμάτων», ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την «φιέστα» στην οποία απαγορεύονται οι κομματικές σημαίες, αλλά και τα κομματικά συνθήματα, αν και υπάρχουν πολλά πορτρέτα του Ερντογάν καθώς και μία αφίσα στην οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας ως Ράμπο περιστοιχισμένος από τα πρωτοπαλλίκαρά του.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ