Δημήτρης Κοντομηνάς: Μηδενικός ο δανεισμός του καναλιού

Τι είπε ο επιχειρηματίας κατά την κατάθεση του στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

«Ο δανεισμός του καναλιού Alpha είναι μηδενικός», τόνισε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων. Ο Δ. Κοντομηνάς είπε ότι το 2016 έχει μεταβιβάσει τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην κόρη του Μαρία και υποστήριξε ότι το κανάλι είναι κερδοφόρο και έχει  αποπληρώσει όλα τα δάνεια που είχε.

Δήλωσε μάλιστα για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ότι «λατρεύω τις εξελίξεις αυτές και «υπερθεματίζω να μπει τάξη». Ωστόσο υπογράμμισε πως δεν πιστεύει ότι θα μπει τάξη μειώνοντας τον αριθμό των καναλιών που εκπέμπουν.

Για τα δάνεια του Alpha ο Δ. Κοντομηνάς ανέφερε ότι «είμαστε το μόνο κανάλι που έχει πλήρη στοιχεία και κατέθεσε πλήρη φάκελο. Έχουμε και κερδοφορία 1,5 με 2 εκατ. στα τέλη Ιουνίου. Έχουμε 546 υπαλλήλους που πληρώνονται κάθε 30 του μήνα». Είπε ακόμη ότι ο ίδιος έχει σύμβαση πίστωσης αλληλόχρεου λογαριασμού

-στην Πειραιώς με όριο 2,5 εκατ. και το υπόλοιπο είναι 1,1 εκατ.

-στην Eurobank με όριο 2,8 και μηδενικό υπόλοιπο.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ του επεσήμανε ότι έχει υπόλοιπο 10.365.000 σε Πειραιώς, Alpha, Europbank και ρώτησε αν εξυπηρετούνται. «Τα περισσότερα είναι εξυπηρετούμενα. Έχουμε μία αντιδικία με την Eurobank, που αφορά την εταιρεία Postcredit που είχαμε από κοινού με το ΤΤ, όπου το διαιτητικό δικαστήριο έβγαλε απόφαση υπέρ μου για 35 εκατ. και το Εφετείο με δικαίωσε», απάντησε ο Δ. Κοντομηνάς.

«Δεν πήρα δάνειο για να εξοφλήσω δάνειο. Οτιδήποτε δάνειο πήρα ήταν με αυξήσεις κεφαλαίου με χρήματα που έφερνα από το εξωτερικό», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι έχει φέρει στην Ελλάδα 980 εκατ. ευρώ. «Έχω μετανιώσει την ώρα και την στιγμή που έφερα τα εκατομμύρια τα δικά μου στην πατρίδα», πρόσθεσε.

Ο Σπ. Λάππας τον ρώτησε γιατί ασχολείται με τα κανάλια όταν αυτά είναι ζημιογόνα. «Δεν είχα κανένα λόγο να έχω το κανάλι παρά μόνο γιατί είμαι πατριώτης. Έχω βάλει από προσωπικά μου χρήματα, και όχι από δάνεια, πάρα πολλά εκατομμύρια».

Ο Δ. Κοντομηνάς έδειξε ενοχλημένος από την δήλωση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γ. Αλαφούζου ότι καναλάρχες σημαίνει διαπλεκόμενοι. «μπορεί να μιλά ο καθένας για τον εαυτό του. Δεν έχω καμία σχέση με το δημόσιο, μόνο γραμματόσημα αγοράζω. Μπορεί να το είπε ο Αλαφούζος, αλλά να μιλά για τον εαυτό του», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις φορολογικές του υποθέσεις ο Δ. Κοντομηνάς είπε ότι «κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είμαι στα δικαστήρια. Είμαι ένας διεθνής παίκτης, που δεν περιορίζομαι στην Ελλάδα. όταν μου έβαλαν εγγύηση 5 εκατ. επί κυβέρνησης Σαμαρά, το τονίζω αυτό γιατί υπέστημεν πολλά πράγματα, αυτό εγράφη στους Νιου Γιορκ Τάιμς». Όπως είπε είχε ένα λογαριασμό όψεως 100 εκατ., τον έκανε προθεσμιακό και αμέσως μετά επενδυτικό, με αποτέλεσμα το ΚΕΦΟΜΕΠ να τον κατηγορεί για φοροδιαφυγή 200 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που κινήθηκε ήταν τα 100 εκατ. που είχαν δηλωθεί. «Το ΚΕΦΟΜΕΠ άρχισε να κάνει παζάρια μαζί μου ότι έπρεπε να πληρώσω 120 εκατ. από χρήματα που είχα στο εξωτερικό», είπε και ισχυρίσθηκε ότι «το ήξεραν. Αυτή είναι η ιστορία και έβγαινε ο Αλέξιάδης και έλεγε ότι πιάσαμε την φοροδιαφυγή».

Για την εμφάνισή του στην λίστα Λαγκάρντ είπε ότι «έχω δικαστική συνδρομή από το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης που λέει ότι δεν είχα ποτέ λογαριασμό στην HSBC και δεν μου το δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Νομίζω ότι είναι στον εισαγγελέα διαφθοράς». Δήλωσε άγνοια πως βρέθηκε στη λίστα το όνομά του, άφησε υπαινιγμούς ότι μπορεί να προστέθηκε και επεσήμανε ότι η παρουσία του στη λίστα «αποτελεί πρόκριμα για να μου κάνουν έλεγχο 30 χρόνια πίσω. Είμαι ο μόνος που έχω φέρει πίσω χρήματα. Ξέρετε πόσα; Ένα δις».

Ο επιχειρηματίας είχε οξύτατο επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη με τον οποίο έχουν αλληλομηνυθεί. Ο Δ. Κοντομηνάς αποκάλεσε δύο φορές «κύριο τίποτα» τον Ηλ. Κασιδιάρη, ο οποίος απάντησε «τι λες βρε καραγκιόζη, βλάκα, σέβομαι ηλικία και δεν σηκώνομαι». Τον Δ. Κοντομηνά κατήγγειλε λίγο αργότερα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ