Πάτρα: Συναγερμός στην οδό Κουμανιώτη για τοξικομανή που κρατούσε μαχαίρι - Επί τόπου ο ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομίας

εφασρμόστηκε ειδικό πρωτόκολλο διαχέιτρισης κρίσεων

Ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης της Πάτρας, καθώς υπήρξε οικογενειακό επεισόδιο με τοξικομανή σε κατάσταση αμόκ.

Η Αστυνομία κλήθηκε από περιοίκους σε κατοικία στην οδό Κουμανιώτη, κοντά στο ύψος της Καποδιστρίου, καθώς η γειτονιά αναστατώθηκε από νεαρό άτομο, τοξικομανή που βρισκόταν μέσα στο σπίτι μαζί με τη μητέρά του. 

Η επέμβαση υπήρξε ήταν άμεση.

Όταν όμως έφτασαν οι αστυνομικοί, ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου που κρατούσε μαχαίρι κινήθηκε εναντίον τους.

Προκειμένου να μην λάβει διαστάσεις το επεισόδιο οι αστυνομικοί υποχώρησαν για να κατανευνάσουν το νεαρό και ενημέρωσαν σχετικά το κέντρο επιχιερήσεων της Άμεσης Δράσης, το οποίο με τη σειρά του,  επελήφθη με ιδιαίτερα λεπτους χειρισμούς εφαρμόζοντας το  ειδικό πρωτόκολλο αντιμετωπισης κρίσεων τέτοιων περιπτώσεων. Βάσει αυτού, ειδικός διαπραγματευτής έφτασε στο σπίτι της οδού Κουμανιώτη κι έπειτα από συζήτηση με το δράστη, κατέφερε να τον μεταπείσει και να ο ίδιος να παραδοθεί στην Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ