Η Άγκυρα ανακαλεί τους Τούρκους παρατηρητές στα ελληνικά νησιά

Θα γυρίσουν στην Ελλάδα μετά από επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές

Εντολή να επιστρέψουν στην Τουρκία έλαβαν πριν από περίπου μία εβδομάδα οι Τούρκοι αξιωματούχοι που βρίσκονταν στα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, οι αξιωματούχοι ανακλήθηκαν επειδή έληξαν τα διαβατήριά τους και αναμένεται να γυρίσουν στην Ελλάδα αφού προηγηθεί νεότερη επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές.

Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από την Τουρκία πριν από μερικές ημέρες για την αντικατάσταση-ανανέωση Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα η Αγκυρα πρόσθεσε πως όταν η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη για την επανεισδοχή θα υπάρξει και η σχετική ανταπόκριση από την Τουρκία.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., επιβεβαίωσε την ανάκληση των αξιωματούχων, αναφέροντας ότι η απόφαση κοινοποιήθηκε στις ελληνικές αρχές στις 21 Ιουλίου. Σύμφωνα με την εκδοχή του αρχηγείου, η Τουρκία ανακάλεσε μετά το πραξικόπημα όσου έχουν γκρι και πράσινο διαβατήριο, που σημαίνει ότι πρόκειται για άτομα που κατέχουν θέση σε κυβερνητικό μηχανισμό.

Διαβάστε επίσης