Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας: Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης στο επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Αχαΐας

μεγάλη εργολαβία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας δ ι α κ η ρ ύ σ σ ε ι τη με ανοικτή δημοπρασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: « Σ Υ Ν Τ Η Ρ Η Σ Ε Ι Σ , Α Π Ο Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Ε Ι Σ Σ Τ Ι Σ Ε Π Α Ρ Χ Ι Α Κ Ε Σ Ο Δ Ο Υ Σ Δ Η Μ Ο Υ Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Α Χ Α Ϊ Α Σ 2 0 1 6 » Προϋπολογισμού 500.000,00 Ευρώ. 

Σε ότι αφορά το έργο, πιο συγκεκριμένα, η μελέτη του παρόντος έργου αφορά εργασίες άρσης επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας ή των πρανών των οδών, επουλώσεις λάκκων με ασφαλτόμιγμα, εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, σήμανσης και τοποθέτησης ή τυχόν αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, εργασίες αποκατάστασης ή συμπλήρωσης – επέκτασης τεχνικών έργων, τμηματικά και όπου χρειαστεί στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

Στις Επαρχιακές οδούς του Δήμου Δυτικής Αχαΐας θα γίνει κοπή θάμνων – δένδρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές των οδών για τη βελτίωση της ορατότητας, κατόπιν υποδείξεων της επίβλεψης. Τέλος θα γίνει καθαρισμός τάφρων & απόφραξη – καθαρισμός οχετών στις επαρχιακές οδούς σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης.

Οι ακριβείς Χιλιομετρικές Θέσεις των επεμβάσεων θα επιλεχθούν & θα υποδειχθούν από την διευθύνουσα υπηρεσία ανάλογα με την επικινδυνότητα της επέμβασης, καταρχήν κατά την έναρξη των εργασιών της σύμβασης (για την αποκατάσταση των σημείων που χρήζουν άμεσα επέμβασης) και στην συνέχεια κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου για την αποκατάσταση των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν, κατόπιν γραπτής εντολής μέχρι την ολοκλήρωση του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης. Εφόσον δοθεί εντολή από την υπηρεσία για αποκατάσταση της βλάβης ο ανάδοχος θα πρέπει άμεσα να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προσωρινή αποκατάσταση, εφόσον είναι δυνατή, αλλιώς για την οριοθέτηση και την κατάλληλη σήμανσή της, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Η αποκατάσταση της βλάβης θα γίνεται εντός δέκα ημερών. Η αμεσότητα την επέμβασης θα είναι άσχετη με το μέγεθός της και πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την προσφορά η πιθανότητα πολλών και μικρών επεμβάσεων.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης