Αχαΐα: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διάβρωση των ακτών - Η πλωτή εξέδρα λίγα μόλις μέτρα από τις παραλίες - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ανησύχησαν λουόμενοι και κάτοικοι της περιοχής

Λουόμενοι και κάτοικοι της παραλιακής ζώνη στη δυτική Αχαΐα, παρατηρούν εδώ και μέρες την πλατφόρμα και τους εργαζόμενους σε αυτήν να κάνουν εργασίες λίγα μέτρα μακριά από την ακτή. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ξεκίνησε τις εργασίες από την περιοχή των Βραχνείκων, χθες βρέθηκε στην περιοχή των Αλισσών, σήμερα εντοπίστηκε στην παραλία των Νιφορείκων ενώ θα καταλήξει στην παραλιακή ζώνη του Καλαμακίου. 

Πρόκειται για εργασίες που εντάσσονται στο πλαίσιο της μελέτης η οποία εκπονείται από την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας σχετικά με τα έργα που θα γίνουν για τη διάβρωση των ακτών. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανησύχησαν σχετικά με την επιβάρυνση που μπορεί να δέχεται η θάλασσα από τις εργασίες. Ενώ έθεσαν το ερώτημα γιατί έπρεπε να γίνει τώρα, που κορυφώνεται η κίνηση στις παραλίες της δυτικής Αχαΐας. Πολίτες της περιοχής επιχείρησαν αν μάθουν περισσότερα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων "Πείρος" Δημήτρης Μπαρμπούνης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις εργασίες, εξήγησε:
"Η πλωτή εξέδρα στη θάλασσα του Κάτω Αλισσου διενεργεί θαλάσσιες γεωλογικές μελέτες για τη διάβρωση των ακτων. Η μελέτη τελειώνει τελος Αυγούστου και μετα αρχιζει ο αγώνας να ενταχθεί το μείζον πρόβλημα της διάβρωσης των ακτων σε προγραμμα. Αυτές ήταν άλλωστε και οι διαβεβαιώσεις του Αντιπεριφεριαρχη Αχαίας Γρηγόρη Αλεξόπουλου στις συναντήσεις που είχε με τον σύλλογο". Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μπαρμπούνης είπε ότι ο σύλλογος ενημερώθηκε για τις σχετικές αδειοδοτήσεις των εργασιών που γίνονται στην παραλιακή ζώνη. 

 


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ