Πάτρα: Κατασχέθηκαν 110 κιλά αλιεύματα στην Ιχθυόσκαλα!

Στο πλαίσιο συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για την αντιμετώπιση παράνομων μορφών αλιείας, στελέχη του ΥΠΑΑΤ, της αρμόδιας διεύθυνσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Δ. ΕΛΛ.) και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, κατά τη διενέργεια ελέγχου, στις 12 Ιουλίου, στην Ιχθυόσκαλα Πατρών, κατά τις πρωινές ώρες, προέβησαν σε κατάσχεση αλιεύματος CETORHINUS MAXIMUS (ΣΑΠΟΥΝΑΣ), περί τα 110 κιλά, καθώς διετίθετο χωρίς να φέρει κατάλληλη σήμανση ή ετικέτα με τις υποχρεωτικές πληροφορίες, όπως προβλέπεται.
Επίσης, κατά τις πρωινές ώρες της 16ης Ιουλίου, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλωτό της ίδιας Υπηρεσίας στη θαλάσσια περιοχή Τροιζόνια Κορινθιακού κόλπου, κατασχέθηκαν από ερασιτέχνη αλιέα αλιεύματα συνολικού βάρους περί τα 192 κιλά και συγκεκριμένα τόνος (περί τα 160 κιλά) και ξιφίας (περί τα 32 κιλά), καθώς και τα αλιευτικά εργαλεία.
Κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τα αλιεύματα που κατασχέθηκαν διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα περιοχής.
 

Διαβάστε επίσης