Πάτρα: Σε ισχύ από τον Αύγουστο η ελεγχόμενη στάθμευση - Συνεργεία πραγματοποιούν διαγραμμίσεις και οριοθετούν τις ζώνες

πιλοτική εφαρμογή το πρωτο σταδιο

Έπιασαν από νωρίς δουλειά κυριακάτικα τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων, καθώς ξεκίνησε η διαγράμμιση για το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης που θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή. Πρόκειται για ένα "πακέτο" μέτρο με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

"Από τον Αύγουστο θα ξεκινήσει να ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση" δήλωσε το πρωϊ στο tempo24.gr, ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, που βρίσκεται κοντά στα δημοτικά συνεργεία, τα οποία προχωρούν τη διαγράμμιση σε όλο το μήκος  της Κορίνθου και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Οι εργασίες διαγράμμισης ξεκίνησαν  κυριακάτικα, προκειμένου να μην ενοχληθεί η πόλη κατά τις καθημερινές ώρες αιχμής.

Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι το πλήρες "πακέτο" των μέτρων να εφαρμοστεί μέσα στο καλοκαίρι. Το  πρώτο στάδιο θα είναιπερίοδος προσαρμογής, που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη καμπάνια. Στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν εναρμονιστεί πλήρως οι χρήστες, αλλά και οι υπηρεσίες.

Το σύστημα θα λειτουργήσει στην αρχή πιλοτικά, για λιγότερο από ένα μήνα ώστε να περάσει στις κυκλοφοριακές συνήθειες των χρηστών του, και στη συνέχεια θα λειτουργήσει κανονικά. Δηλαδή, επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση με άλλο όμως χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν. Χαμηλό αντίτιμο, συμβολικό  με κάρτες …"ξυστό", που θα αγοράζουν οι οδηγοί από τα σημεία πώλησης,  και πρόστιμα μετά την παρέλευση του διωρου χρόνου στάθμευσης.

Τα πάρκινγκ της λιμενικής ζώνης θα λειτουργήσουν πιθανότατα από το Δήμο Πατρέων, χωρίς να έχει αποκλειστεί οριστικά η εκδοχή του ιδιώτη, ενώ "κλειδί" για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών της Πάτρας. Στα αστικά λεωφορεία της Πάτρας βλέπουμε ήδη να ...τρέχει το σλόγκαν "Στην κυκλοφορία η λύση είναι η συγκοινωνία"

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ