Στο βενζινάδικο με όπλο

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Ένα περίεργο περιστατικό αναστάτωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας την Αστυνομία στην Πάτρα.

Αστυνομικός κατηγορήθηκε για πρόκληση επεισοδίου σε πρατήριο καυσίμων και μάλιστα καταγγέλεται οτι στην διάρκεια της συμπλοκής του με τον υπάλληλο της επιχείρησης χρησιμοποίησε ως μέσον απειλής και το όπλο του.

Ο λόγος του διαπληκτισμού, σύμφωνα με την Αστυνομία, η καθυστέρηση του υπαλλήλου να εξυπηρετήσει τον ιδιοκτήτη του οχήματος με τον οποίο ο ένστολος (εκτός υπηρεσίας) ήταν παρέα.

Για το ποινικό σκέλος του περιστατικού ήδη έχει συνταχθεί δικογραφία, ενώ στην ΕΛ.ΑΣ.διενεργείται ΕΔΕ για να διακριβωθούν τα ακριβή του αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε.

Τί έχουμε λοιπόν έως εδώ; Έναν αστυνομικό που τσακώνεται και κατηγορείται, χρησιμοποιώντας το όπλο του για να απειλήσει, για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος του υπαλλήλου (κατηγορείται γι’ αυτό και ο υπάλληλος του πρατηρίου)

Γεννώνται όμως και μερικά άλλα ερωτηματικά: ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός, μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του, είχε στο παρελθόν εμπλοκή με τα «κυκλώματα της νύχτας»

Αλήθεια, μπορεί ένας αστυνομικός να κάνει παρέα με πρόσωπο «γνώριμο» στις Αρχές και  την ίδια ώρα να εμπλέκεται σε περιστατικό με υπάλληλο επιχείρησης, επειδή αυτός καθυστέρησε να εφοδιάσει με καύσιμα ένα αυτοκίνητο;

Σε αυτά τα ερωτήματα ήδη καλείται να απαντήσει η έρευνα.

Προφανώς και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι, αλλά όχι ίδιοι με τους υπόλοιπους στο σκέλος της δημόσιας εικόνας και των συμπεριφορών τους.

 Δεν μπορεί ένας αστυνομικός να κατηγορείται για παραβατική συμπεριφορά,  και περίεργες παρέες την ίδια ακριβώς ώρα που  επιβαίνει στο αυτοκίνητο «γνώριμου» στις Αρχές.

Διότι την επόμενη ημέρα ο ίδιος ως εκπρόσωπος της συνταταγμένης Αρχής της Πολιτείας, θα σε σταματήσει στο δρόμο και θα σου συστηθεί ως εκπρόσωπος του Νόμου στον οποίο οφείλεις να υπακούσεις.

Και ο Νόμος πρέπει να εκπροσωπείται από ανθρώπους που οφείλουν να προστατεύουν την δημόσια εικόνα τους και να δίνουν παρεαδείγματα ευπρέπειας στην προσωπική τους ζωή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ