Πάτρα: "Βουτιά" στις τιμές στην τοπική αγορά - Έρχονται από αύριο οι εκπτώσεις

προσφορεΣ απο 20% εωΣ 50% τονωνουν την αγοραστικη κινηση

Τονωτική ένεση αναμένεται να αποτελέσουν οι θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν επίσημα και στην αγορά της Πάτρας από αύριο Δευτέρα. Ηδη οι τιμές έχουν κάνει "βουτιά" καθώς τα περισσότερα καταστήματα από την 1η Ιουλίου ξεκίνησαν τις προσφορές, ως  ...προάγγελο των εκπτώσεων.

Οι  προσφορές έχουν ρίξει τις τιμές  από 20 έως και 50% προκαλωντας κινητικότητα στη νεκρή μέχρι πρότινος αγορά, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η έλλειψη ρευστότητας και οι πολλές οικονομικές υποχρεώσεις δεν επέτρεπαν αγορές, πόσο μάλλον όταν οι τιμές δεν ήταν και τόοσ προστιτές. .

Το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να «ζωντανέψουν» οι μεγάλες εκπτώσεις που αναμένεται να γίνουν από τους εμπόρους καθ’ όλη τη διάρκεια του διμήνου, προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις.

Ο εκπτωτικός άνεμος θα διαρκέσει ως τις 31 Αυγούστου. Μάλιστα την Κυριακή 17 Ιουλίου τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοικτά.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί εκπτώσεων, προβλέπονται τα εξής:
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Οι επόμενες ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι το Νοέμβριο από 1 έως τις 10.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ