Θαλάσσιο μέτωπο: Επιτέλους, κάτι κινείται με γνώμονα τη συνεννόηση!

Του Γιώργου Τελώνη

Η κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων με αίτημα την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, όσο κι αν ακούγεται ενδεχομένως παράδοξο, υποκρύπτει ένα συγκεκαλυμμένο σκηνικό συνεννόησης με την κυβερνητική πλευρά.

Αυτό διαμορφώνεται από το σαφέστατο μήνυμα που έστειλε η δημοτική Αρχή μέσω του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου στην κυβέρνηση, «απαντώντας» στο αντίστοιχο που είχε προηγουμένως λάβει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναγγελία του συλλαλητηρίου η κυβέρνηση «ανταποκρίθηκε» με μια σύσκεψη, από την οποία προέκυψε η πρόθεση της να προχωρήσει στην παραχώρηση της παραλιακής ζώνης μέσω ενός «οδικού χάρτη».

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι η κινητοποίηση που έγινε από τον Δήμο Πατρέων είχε ως σκοπό να επιταχύνει εξελίξεις που είναι ήδη δρομολογημένες, δοθέντος του ότι το αίτημα του δημάρχου Κώστα Πελετίδη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αντιμετωπίζεται θετικά από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εκείνο που απομένει τώρα είναι να κλειστεί το σχετικό ραντεβού των δύο ανδρών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί αυτό που ήδη διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Επιπλέον, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η κινητοποίηση έγινε σε ώρα που δεν παρεμπόδισε την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, μια κίνηση κι αυτή καλής θέλησης, επίσης προς την κυβέρνηση.  

Με άλλα λόγια, έστω και δια της... τεθλασμένης, οι δύο πλευρές έχουν μπει σε μια διαδικασία άτυπης συνεννόησης. Επομένως, κάτι αρχίζει και κινείται, γεγονός που από μόνο του κρίνεται ενθαρρυντικό, εφόσον θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι  η συνεννόηση είναι μονόδρομος, όχι μόνο για το θαλάσσιο μέτωπο αλλά και για όλα τα μείζονα θέματα που αφορούν την πόλη.

Και υπό το πρίσμα αυτό, η συνεννόηση πρέπει να γίνει κτήμα μας ούτως ώστε να κερδίσουμε, εκτός από το παραλιακό, όλα τα ανοικτά μέτωπα που έχουμε, προς όφελος των παιδιών μας, προς όφελος των επόμενων γενιών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ