Εορταστική εκδήλωση λήξης σχολικού έτους 2015 - 2016 στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας

ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/06/2016 η γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους 2015-2016 στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας.

Η γιορτή συντονίστηκε και οργανώθηκε από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Παράρτημα Αγ. Στεφάνου και την υπεύθυνή του κ. Ανθή Καρατράντου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν αρχικά οι “οικοδεσπότες”, η κ. Φρύνη Κωσταρά, Διευθύντρια του ΣΔΕ Πάτρας και ο κ. Αντώνης Ζήκος, Διευθυντής του Κ.Κ.Π., ενώ στη συνέχεια διαβάστηκαν μηνύματα που απέστειλαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ευτύχης Φυτράκης και ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, καθώς δεν μπορούσαν να παραβρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μας τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους και χαιρέτισαν την εκδήλωση οι κ. Αθανάσιος Ραφτακόπουλος, Αναπληρωτής Δημάρχου Δυτικής Αχαϊας, ο κ. Βασίλειος Γκοτσόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Α., ο κ. Ξενοφών Μπαχράς, Βοηθός Δημάρχου Δ. Α, για θέματα Παιδείας, ο κ. Γεώργιος Αφράτης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και η κ. Σοφία Χριστοπούλου, Προϊστάμενη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας-Δ/θμιας Εκπ/σης Δ.Ελλάδας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί που βοήθησαν με εθελοντική ενισχυτική διδασκαλία τους κατ' ιδίαν διδαχθέντες μαθητές λυκείου, συνεργάτες ομιλητές που προσκλήθηκαν καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από το ΣΔΕ, ο διευθυντής του Εσπερινού ΓΕΛ Πάτρας, κ. Νικόλαος Ανδριανόπουλος, καθώς και μέλη του προσωπικού του Κ.Κ.Π.

Το σημαντικότερο ρόλο, βέβαια, είχαν οι μαθητές του ΣΔΕ- Παραρτήματος Αγ. Στεφάνου, οι οποίοι παρουσίασαν τρία πρότζεκτ που προετοίμασαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η πρώτη παρουσίαση έγινε από την ομάδα της κινηματογραφικής λέσχης του σχολείου με τίτλο “cine Ελπίδα”. Ακολούθησε η παρουσίαση της ομάδας με το περιβαλλοντικό πρότζεκτ, που είχε θέμα τα πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας και της Αλβανίας. Τελευταία, παρουσίασε τη δουλειά της η ομάδα του θεατρικού πρότζεκτ, που προετοίμασε ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα “Η χώρα των Καρεκλοκένταυρων”.

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν απολυτήρια και πιστοποιητικά σπουδών στους 37 μαθητές που ολοκλήρωσαν τους κύκλους σπουδών. Στο ίδιο σημείο, ο Διευθυντής του ΚΚΠ. κ. Αντώνης Ζήκος, συνεχάρη τους τρεις κατ' ιδίαν διαδαχθέντες που πέρασαν επιτυχώς τις προαγωγικές εξετάσεις τους στο λύκειο και ανακοίνωσε χρηματικό βραβείο, εν είδει υποτροφίας, που τους απονέμει το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας.

Στο μπουφέ που ετοιμάστηκε από το σχολείο για τη γιορτή, κυριάρχησαν δύο θέματα στις συζητήσεις: μεταξύ των παρευρισκομένων εκπροσώπων φορέων, ώστε να υλοποιηθεί η στόχευσή μας για την ίδρυση αυτόνομης σχολικής μονάδας εντός του καταστήματος και μεταξύ μαθητών και καθηγητών, για τη συνέχιση των σπουδών και τις προοπτικές που υπάρχουν για την επόμενη χρονιά, καθώς κινητοποιήθηκαν από την εκδήλωση να εγγραφούν στο σχολείο και νέοι μαθητές.

Διαβάστε επίσης