Αχαΐα: Συνωστισμός στα Δικηγορικά γραφεία λόγω κατασχέσεων - "Αδειάζουν" οι τραπεζικοί λογαριασμοί - Δείτε τι έπαθε Πατρινή

Οι ΔΟΥ μέσα στο 8ωρο λειτουργίας τους κατάσχουν κάθε ημέρα χρήματα από 4.300 λογαριασμούς οφειλετών

Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα φαίνεται πως είναι αρκετοί Πατρινοί, που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν εν ριπή οφθαλμού,  να "βγάζουν" φτερά τα χρήματα τους από τραπεζικούς λογαριασμούς....Ο λόγος οφειλές προς το Δημόσιο.  

Μεταξύ των "θυμάτων" του μπαράζ κατασχέσεων ήταν και Πατρινή που σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, έμεινε έκπληκτη όταν μέσα σε δυο ημέρες, διαπίστωσε πως είχε "εξαφανιστεί" από δυο διαφορετικούς λογαριασμούς που διατηρεί στην ίδια τράπεζα, χρηματικό ποσό άνω των 100.000 ευρώ.

Η γυναίκα μη πιστεύοντας στα μάτια της, απευθύνθηκε στον δικηγόρο της, υποστηρίζοντας πως η "τράπεζα τράβηξε χρήματα, παρά το γεγονός πως η ίδια δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο".

Η περίτπωση της έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, αλλά αφορούν κυριώς σε εκείνους που έχουν χρέη προς το Δημόσιο. Ο καταθέτης  πάντως, δεν έχει κανένα τρόπο αντίδρασης, και άμυνας, αφού ο νόμος προβλέπει σαφώς την κατάσχεση οφειλής, από τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί, προκύπτει πως οι  εφορίες μέσα στο 8ωρο λειτουργίας τους κατάσχουν κάθε ημέρα χρήματα από 4.300 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου. Η ΔΟΥ Πάτρας μάλιστα καταττάσεται για το διάστημα Ιανουάριος - Απρίλιος, ανάμεσα στις "πρωταθλήτριες" εφορίες, έχοντας προχωρήσει σε 12.300 κατασχέσεις
 

Mαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης