Καθαρή η θάλασσα στους Αλισσούς – Τί λένε οι μετρήσεις για Κάτω Αχαΐα και Νιφορέικα

ΆΦΟΒΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ

Λήξη στην αγωνία κατοίκων και παραθεριστών στους Αλισσούς μετά το περιστατικό με το σπάσιμο του αγωγού λυμάτων της ΒΙΠΕ. Τα αποτελέσματα απο τις μετρήσεις δείχνουν ότι αφοβα μπορούν να κολυμπούν στη θάλασσά τους.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση αισθάνονται, οπως αναφέρει σήμερα η ΓΝΩΜΗ, τα μέλη του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος», οι οποίοι είχαν κινητοποιηθεί άμεσα για να αποκατασταθεί η βλάβη που είχε προκληθεί.

Τα ποσοστά των δειγμάτων που ελήφθησαν από τις  ακτές Αλισσών, Κάτω Αχαΐας και Νιφορείκων, είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων βάσει της σχετικής νομοθεσιάς..

Παραμένει το πρόβλημα στις εκβολές του ποταμού Πείρου (300 μέρα αριστερά και δεξιά από το ποτάμι) όπου εκεί απαγορεύεται το κολύμπι.

«Αυτό το πρόβλημα στις εκβολές του ποταμού υπήρχε πάντα. Όμως οι παραλίες μας, οι θάλασσές μας είναι καθαρές. Γι αυτό παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, για πολλά χρόνια. Κολυμπάμε ελεύθερα στους Αλισσούς μας και προσέχουμε το περιβάλλον μας», σημειώνει ο κ. Πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Διαβάστε επίσης