Tροχαίο για τον Πατρινό γιατρό Κώστα Γιαννάκενα! Τι έγραψε ο ίδιος

"αφού τη γλυτώσαμε"

Τροχαίο είχε ο γνωστός Πατρινός γιατρός Κώστας Γιαννάκενας. Ο ίδιος εξηγεί τι συνέβη:  

Αφού τη γλιτώσαμε....

Αναρτώ για να επισημάνω τον κίνδυνο που παρουσιάζουν (κάποια) φρεάτια που βρίσκονται δίπλα στο στηθαίο στην Εγνατία Οδό (κι ενδεχομένως και αλλού).

Επιστροφή από Θεσσαλονίκη με σύζυγο και κόρη χθες όταν στο 175 χιλ. προς Ιωάννινα στην αριστερή λωρίδα και με μεγάλη ταχύτητα (δικό μου λάθος) οι αριστεροί τροχοί βρήκαν τα φρεάτια δίπλα στο στηθαίο.Στο συγκεκριμένο σημείο τα φρεάτια είναι αρκετά εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος. Το αποτέλεσμα ήταν να κλατάρουν ταυτόχρονα και τα δύο λάστιχα αριστερά και να φύγει το όχημα προς την δεξιά λωρίδα.... και κατευθείαν προς προπορευόμενο με μικρή ταχύτητα "μικρό" το οποίο αν το εμβόλιζα θα μιλάγαμε για πολύνεκρο. Τιμόνι αριστερά για αποφυγή της σύγκρουσης και επιτυχής προσπάθεια να ακινητοποιήσω το όχημα με φρενάρισμα στα δύο δεξιά λάστιχα και τις ζάντες αριστερά που το κατάφερα χωρίς να χτυπήσω στο στηθαίο. Ούτε γρατζουνιά στο αριστερό τμήμα του οχήματος παρά μόνο η απώλεια του αριστερού φλας που εξέχει περίπου 1 cm από το αριστερό φτερό... μάλλον από επαφή με τα ανακλαστικά που έχει το στηθαίο στο ίδιο ύψος. Κινούμενος με τις ζάντες αριστερά, μετακίνησα το όχημα στην δεξιά πλευρά του δρόμου και κάλεσα την οδική βοήθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω το πλήρωμα του βαν άμεσης επέμβασης της Εγνατίας Οδού που έφτασε λίγο μετά αλλά και την τροχαία που εμφανίστηκε τυχαία στα πλαίσια της περιπολίας τους για την προθυμότητα να παράσχουν την όποια βοήθεια, την καταγραφή του συμβάντος (για τυχών ασφαλιστικές διεκδικήσεις) αλλά και ένα αλκοτέστ δωρεάν - όπως γίνεται πάντα.

Μεταφορά με την Οδική βοήθεια στα Γρεβενά στο βουλκανιζατέρ του ΚΥΡΙΟΥ. @Ioannis Koletsos (να 'ναι πάντα καλά!) για 2 ζάντες και δύο λάστιχα και... τέλος καλά, όλα καλά Δυστυχώς ξέμεινα κι από μπαταρία στο κινητό και δεν έχω "ενθύμια" κάποιες φωτογραφίες από το πως μπορούν να γίνουν αγνώριστες οι ζάντες ενός αυτοκινήτου... ήταν εντυπωσιακό το πως είχαν παραμορφωθεί από τις πτώσεις στα φρεάτια!

Ευτυχώς δεν καταλήξαμε σαν το όχημα στην δεύτερη φωτογραφία όπως ήταν πολύ πιο πιθανό αφού κάποια στιγμή, με πρόσφυση μόνο δεξιά, το αριστερό μέρος ανασηκώθηκε από το οδόστρωμα και πίστευα ότι θα αναποδογυρίζαμε.

Δίδαγματα:

- ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ (ιδίως αν έχουν κάποιο βάθος από το οδόστρωμα)!

- Μη τρέχεις με πολύ μεγάλες ταχύτητες ακόμα κι αν ο δρόμος είναι πολύ καλός όπως η Εγνατία Οδός! Το καλό οδόστρωμα είναι παραπλανητικό και συχνά πάμε και πάνω από τα 180 χλμ/ωρα αφού στα 120 έχει κανείς την αίσθηση ότι κινείται με 80... όπως την έπαθα κι εγώ