Ξεσπά ο Αιγιώτης φίλος της οικογένειας που έζησε την τραγωδία με το θάνατο του 9χρονου στο Βουραϊκό - "Γράφτηκαν και ειπώθηκαν ανακρίβειες"

Ηταν μέλος της ομάδας πεζοπορίας που ξεκίνησε για το πέρασμα του φαρραγιού

Έζησε από κοντά τη φρίκη της αναζήτησης του μικρού Βασίλη Σκανδάλη που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο χτες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια οικογενειακής εκδρομής.

Ο αιγιώτης Γιάννης Δρουγούτης, παλαιός πρόσκοπος και άριστος γνώστης της διαδρομής, ήταν μέλος της ομάδας πεζοπορίας που χτες αποφάσισε να κάνει με τα πόδια το πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό-Καλάβρυτα.

Με ανάρτησή του στο facebook σήμερα τα ξημερώματα, αναφέρει πως η οικογένεια του μικρού Βασίλη Σκανδάλη, τον έχει εξουσιοδοτήσει ώστε τις επόμενες μέρες να δημοσιεύσει ανακοίνωση με όλα τα γεγονότα, λεπτό προς λεπτό, που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί χτες με τη βόλτα της παρέας και οδήγησαν στον τραγικό επίλογο χτες το βράδυ με την ανεύρεση της σορού του παιδιού στη θέση "Σιφώνι".

Παράλληλα, καταφέρεται κατά των δημοσιογράφων των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, μιλώντας για 'βόθρικη' καταγωγή τους. Μεταφέρουμε αυτούσια την ανακοίνωσή του:

drougoutis.jpg

"Ήμουν μέλος της ομάδας πεζοπορίας στο φαράγγι του Βουραϊκού που έχασε τον μικρό Βασίλη. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το βράδυ όπου γράφτηκε ο επίλογος αυτής της τραγωδίας με την ανεύρεση της σωρού του παιδιού, βρισκόμουν στα Νιάματα όπου είχε στηθεί το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Έδινα συνεχώς πληροφορίες που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στην ΕΜΑΚ αλλά ταυτόχρονα ενημέρωνα την οικογένεια του παιδιού για την πορεία των ερευνών που εν τω μεταξύ είχεμεταφερθεί στο σπίτι μου στον συνοικισμό στο Αίγιο μαζί με τα άλλα δύο τους παιδιά. Μαζί τους μεταφέρθηκαν οι θείοι και ο ξάδερφος του μικρού Βασίλη, όλοι μέλη της ομάδας που ξεκινήσαμε την κατάβαση του φαραγγιού στις 10 και 10 το πρωί της Κυριακής.
Τις επόμενες ημέρες, εξουσιοδοτημένος από την συγκεκριμένη οικογένεια αλλά και ως άνθρωπος που έζησα από κοντά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων, θα συντάξω ανακοίνωση την οποία και θα δημοσιεύσω. 
Σε πρώτη φάση, τα άρθρα του ηλεκτρονικού τύπου του Αιγίου σχετικά με το συμβάν, περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες ενώ τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας απέδειξαν για ακόμη μια φορά την βοθρική τους καταγωγή καθώς έβγαζαν στον "αέρα" υποτιθέμενα στοιχεία και πληροφορίες ή στοιχεία που κατά έναν μαγικό τρόπο προηγούνταν των εξελίξεων, όλα στο βωμό της τηλεθέασης."

Πηγή: filodimos.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ