Εσωκομματικές εκλογές με διαφορετική νοοτροπία...

του ηρακλη ρουπα

Η κρίση της οικονομίας και της πολιτικής απαιτούν ειλικρίνεια, διάθεση αναγνώρισης λαθών, αλλά και κουράγιο και προσπάθεια για την ανασύνταξη. Ο Τόπος χρειάζεται ενεργούς πολίτες –όσοι έχουν την δύναμη πλέον-κυρίως όμως αμεσότερους πολιτικούς. Με διάθεση να απευθυνθούν στην βάση ώστε να ξανακερδίσουν την χαμένη εμπιστοσύνη. Έξω από διαδρομιστικές διαδικασίες και κλειστές πόρτες αποφάσεων.

Ο θεωρητικός σύνδεσμος κάθε κόμματος με τις τοπικές κοινωνίες είναι ο «Νομαρχιακές» του οργανώσεις. Όταν ένας χώρος όμως αναζητά νέα πατήματα και νέες διεξόδους σύνδεσης με την κοινωνία, αυτές αποκτούν μεγαλύτερο ρόλο.

Αυτός είναι και ο λόγος που η διαδικασία των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη της Νομαρχειακής Αχαιας του ΠΑΣΟΚ  αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Αυτός είναι και ο λόγος που την Κυριακή στις 11 στο Βυζαντινό πρέπει να έλθουν όλοι να επικοινωνήσουν στον Γραμματέα το…αυτονόητο.

Ο χώρος χρειάζεται ανασύσταση με την συμμετοχή ΟΛΩΝ. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνω την μέσα από διάλογο ανάδειξη των 11 νέων μελών. Η εκλογές θα πρέπει απλά να αναδείξουν την γενική αποδοχή.  Εθελοντική συμμετοχή 6-7 ειλικρινών «εργατών» του χώρου με γνώση και αποδοχή από του πολίτες, πλαισιωμένοι από 5-6 νεώτερους ώστε να αναδειχθεί μία νέα δομή.

Εκλογές με παλαιά δεδομένα και πρακτικές «μεθοδευμένων κινητοποιήσεων» ομάδων και ομαδαρχών εν μέσω κρίσης δεν έχουν νόημα. Υποτιμούν δε και την όποια προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου.

Ας συνθέσουμε την εξυγίανση για να θέλει να μας ακούσει ξανά η κοινωνία.
 

Διαβάστε επίσης