Αναγνώρισε προσωπικό αντικείμενο του Μαυρίκου η σύζυγός του

με εξεταση DNA θα γινει η αναγνωριση της ταυτότητας

Η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Ευαγγελία Συρίγου, φέρεται να αναγνώρισε  προσωπικό αντικείμενο του εκδότη, επιβεβαιώνει ανεπισήμως η αστυνομία. Ωστόσο, η σορός είναι πλήρως απανθρακωμένη και ο μόνος τρόπος για να επιβεβαιωθεί 100% η ταυτότητα του θύματος είναι η εξέταση DNA, κάτι που θα γίνει την Παρασκευή, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.
 
Το αυτοκίνητο μάρκας Porcshe Cayenne, που κάτω από άγνωστες συνθήκες τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ κινείτο στην Αττική Οδό, ανήκει στην Ευαγγελία Συρίγου, σύζυγο του Παναγιώτη Μαυρίκου, κατηγορούμενου στην υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εγείρονται ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.
 

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ από την αρχή επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Αργότερα, το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξεταστεί εξονυχιστικά.

Ήδη για τον λόγο αυτό εξετάζονται οι κάμερες που καλύπτουν όλο το δίκτυο της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μία κάμερα δείχνει το όχημα να κινείται κανονικά στην αριστερή λωρίδα, η επόμενη κάμερα όμως το δείχνει να «ξύνει» το στηθαίο ασφαλείας. Τρίτη κάμερα δείχνει το αυτοκίνητο να αναφλέγεται στο μπροστινό μέρος.

Διαβάστε επίσης