Στα φραουλοχώραφα της δυτικής Αχαΐας γεννιέται και ... αγάπη - «Το παιδί μας θα είναι Έλληνας Χριστιανός Οροθόδοξος»

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΤΟΥς ΠΑΙΔΙ

Ο Άλαμ και η Μαρία είναι πρόσφυγες και ήρθαν πριν από χρόνια στην Ελλάδα με ένα όνειρο μόνο μέσα στις αποσκευές τους και τίποτε άλλο Μια καλύτερη ζωή. Σήμερα ζουν στα Σαγέικα και περιμένουν το πρώτο του παιδί.

Οι δύο πρόσφυγες περιπλανήθηκαν για αρκετό καιρό σε πολλες περιοχές της χώρας για να καταλήξουν στα Σαγέικα αναζητώντας δουλειά στα χωράφια του κάμπου. Ο Άλαμ από το Αφγανιστάν και η Μαρία από την Ρουμανία, βρέθηκαν στα Σαγέικα.

Εκείνος μουσουλμάνος, εκείνη Χριστιανή ορθόδοξη. Ο Άλαμ δούλευε στα χωράφια και η Μαρία ως οικιακή βοηθός. Αγαπήθηκαν και οι δύο πολύ από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους βοήθησαν όσο μπορούσαν. Μάλιστα η Μαρία φιλοξενήθηκε αρκετές φορές στο σπίτι της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σαγείκων Άντα Γκριμπούρα.

Το ζευγάρι, δεν απέφυγε τη σκέψη για το τι θα κάνει με το μωρό. Η βοήθεια των συγχωριανών και της κ. Γκριμπούρα δεν τους άφησε κανένα περιθώριο και τώρα το περιμένουν με χαρά. Μάλιστα η Μαρία τηλεφώνησε στην κ. Γκριμπούρα από το 409 νοσοκομείο της Πάτρας αμέσως για να της πει ότι περιμένουν αγοράκι και είναι όλα καλά. «Το παιδί θα είναι Έλληνας, χριστιανός ορθόδοξος, αγαπάνε τόσο πολύ τους Έλληνες, είναι άνθρωποι που εκτιμούν και σέβονται», σημειώνει κ. Γκριμπούρα συγκινημένη.

Η ζωή στα φραουλοχώραφα του κάμπου έχει ποινικοποιηθεί κατά καιρούς. Η ιστορία του Άλαμ και της Μαρίας, έρχεται να το ξορκίσει. Είναι δύσκολη η ζωή. Αλλά για ποιον δεν είναι. Μια είναι η κοινή συνισταμένη. Ανεξάρτητα με την καταγωγή και την πίστη. Ο άνθρωπος.

 

 

Διαβάστε επίσης