Πάτρα: Κορίνες, το πρώτο βήμα για την ελεγχόμενη στάθμευση - Οριοθετούνται οι θέσεις των δικύκλων

ξεκινά σταδιακά το "πακέτο" των μέτρων για την αντιμετωπιση του κυκλοφοριακού

Στην υλοποίηση των κυκλοφοριακών μέτρων προχωρά η Δημοτική Αρχή με στοχο μέσα στον Ιούνιο να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή. Το πρώτο βήμα έγινε τις τελευταίες ημέρες με την οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης για τα δίκυκλα, σημεία που διαρκώς καταλαμβάνονται από ΙΧ.

Με την τοποθέτηση κορινών στις θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα αποτρέπεται η κατάληψή τους από τα αυτοκίνητα, τα οποία θα πρέπει να περιοριστούν στις πορτοκαλί και πράσινες ζώνες.

Ουσιαστικά πρόκειται για την προετοιμασία για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα λειτουργήσει στην αρχή πιλοτικά, για λιγότερο από ένα μήνα ώστε να περάσει στις κυκλοφοριακές συνήθειες των χρηστών του, και στη συνέχεια θα λειτουργήσει κανονικά.

Δηλαδή, επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση με άλλο όμως χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν. Χαμηλό αντίτιμο, συμβολικό  με κάρτες …"ξυστό", που θα αγοράζουν οι οδηγοί από τα σημεία πώλησης,  και πρόστιμα μετά την παρέλευση του χρόνου στάθμευσης

Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι το πλήρες "πακέτο" των μέτρων να εφαρμοστεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ σε πρώτο στάδιο θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής, που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη καμπάνια. Στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν εναρμονιστεί πλήρως οι χρήστες, αλλά και οι υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ