Πάτρα: Το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας για το ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ.

ανακοίνωση

Με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας, που είχε ως συνέπεια τον ακρωτηριασμό 28χρονου εργαζόμενου, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών-Τροφίμων Ν. Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:
 

"Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την κρίση, για να διασφαλιστεί φθηνότερη εργατική δύναμη, για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, δεν τηρούνται τα αναγκαία μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το εργατικό ατύχημα που οδήγησε σε σοβαρό τραυματισμό 28χρονου εργαζόμενου στο θώρακα, το μεσημέρι της Πέμπτης 2/6, στο εργοστάσιο της 'Αθηναϊκής Ζυθοποιίας', στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.
Το ατύχημα είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς, της πολλές φορές έλλειψης προσωπικού ή προσωπικού που προσλαμβάνεται με εργολαβίες, των μειωμένων ελέγχων για την υγεία και την ασφάλεια, αλλά και της έλλειψης των απαραίτητων κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών.
Ζητάμε:
-Άμεσα να γίνει διερεύνηση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος.
-Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθεί κανένα ατύχημα.
-Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του εργαζόμενου.
-Να γίνονται τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.
-Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των εργολαβιών.
Να μην θυσιάζουμε την υγεία μας στο βωμό της κερδοφορίας, αλλά να παλεύουμε με το ταξικό εργατικό κίνημα, για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης και την προοπτική της ικανοποίησης των αναγκών μας".
 

Διαβάστε επίσης