Δυτική Αχαΐα: Σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση - "Στον αυτόματο πιλότο" καταγγέλει η αντιπολίτευση

και ακόμα είναι αρχές καλοκαιριού

Πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας. Πολλά τα παράπονα που ακούγονται στην Κάτω Αχαΐα, στους Αλισσούς αλλά και σε ορεινά διαμερίσματα, για χαμηλή ροή του νερού στις βρύσες των σπιτιών, οπως γράφει σήμερα η ΓΝΩΜΗ.

Στο μεταξύ σοβαρά παραμένουν τα  προβλήματα και στην περιοχή του Λάππα. Όπως είχε εξηγήσει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Λ. Ιωσηφίδης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο χωριό που ακόμα δεν έχουν βρει τη λύση τους, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα των πολιτών να γίνεται δύσκολη. Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη, παραμένουν οι διακοπές στην υδροδότηση στο Λάππα παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει βήματα από τη δημοτική αρχή.

Παράλληλα, ο κ. Ιωσηφίδης, υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή δεν καλύπτει τις ανάγκες του χωριού στον τομέα της καθαριότητας.Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικές μέρες κάτοικοι των Ζησιμέικων, είχαν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ Φλόκα διαμαρτυρόμενοι ότι είχαν μείνει χωρίς νερό έξι μέρες! Νερό με … λάσπη έτρεχε από τις βρύσες των σπιτιών στα Αγιοβλασίτικα πριν από ένα περίπου μήνα.

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, αυτό συμβαίνει περίπου δύο φορές το χρόνο και όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν η βλάβη αφορά ένα συγκεκριμένο σημείο στα Αγιοβλασίτικα στον κάτω δρόμο, όπου υπάρχει εκεί ένας καταυλισμός.

Οι κάτοικοι εξηγούν ότι τα αρμόδια συνεργεία του δήμου, αποκαθιστούν τη βλάβη όμως δεν μπορούν να καταλάβουν τι μπορεί να συμβαίνει και το νερό επανέρχεται με χώμα.

Εκτός από τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, στα Αγιοβλασίτικα, εκτιμούν ότι οι συνεχείς βλάβες και το χώμα μπορεί να προκαλέσει ζημιές και τις ηλεκτρικές συσκευές τους.

Χαμηλή ροή

Τα προβλήματα με τη χαμηλή ροή στα χωριά αλλά και στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας, ξεκίνησαν φέτος νωρίτερα. Καθώς το φαινόμενο παρατηρείται έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου και η κατανάλωση αυξάνεται.

Κάτοικοι και επαγγελματίες προβληματίζονται, αν αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα, τότε στην «καρδιά» του καλοκαιριού θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν!

Άλλωστε εδώ και χρόνια και σε θητείες πρώην δημάρχων, το νερό ήταν πάντα το θέμα της ημέρας κυρίως στα χωριά.

Η δημοτική αρχή φαίνεται να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανόρυξη νέας υδρευτικής γεώτρησης αρχές Ιανουαρίου στο Μετόχι αλλά και τις ενέργειες του προέδρου της ΔΕΥΑ Σπύρου Τραχάνη να βάλει τέλος στην αλόγιστη χρήση πόσιμου νερού, το οποίο σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και στοιχεία που διαθέτει η ΔΕΥΑ, καταλήγει σε καλλιέργειες! Φαίνεται όμως να μην υπάρχει αποτελεσματικότητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κάτοικοι στο Μαζαράκι πέρασαν ένα καλοκαίρι – κόλαση. Είπαν  το νερό … νεράκι παρά το γεγονός ότι στα ορεινά του δήμου δυτικής Αχαΐας υπάρχει άφθονο νερό.

Σύμφωνα με καταγγελίες, το πόσιμο νερό πότιζε  καλλιέργειες μέρα – νύχτα με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού τα οποία προορίζονται για οικιακή χρήση. 

Ο δήμος δυτικής Αχαΐας, παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις παράνομες παροχές. Μάλιστα σε πολλές περιοχές προειδοποιούσε με ανακοινώσεις για σοβαρές κυρώσεις. 

Η θέση για το θέμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δυμαίων του Διονύση Γκοτσούλια: 

Τεράστια προβλήματα υδροδότησης παρατηρούνται τόσο στην έδρα του Δήμου αλλά και στα παραλιακά διαμερίσματα του κάμπου που αναπτύσσεται και το σύνολο της τουριστικής δραστηριότητας την καλοκαιρινή περίοδο. Η Δημοτική αρχή και η Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης Αποχέτευσης πρέπει να αναλάβουν σοβαρές πρωτοβουλίες τάχιστα ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα που κυρίως οφείλονται στην έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού και οι δημότες που επί μακρόν ταλαιπωρούνται να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα νοικοκυριά τους.

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σε αυτόματο πιλότο και φυσικά και η Επιχείρηση Ύδρευσης την προηγούμενη περίοδο λειτουργούσε με αδιαφανή τρόπο και εκτός θεσμικού πλαισίου σε γνώση βέβαια των επιτελικών στελεχών της προηγούμενης Δημοτικής αρχής και φυσικά του σημερινού Δημάρχου ως Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών.

Οι δημότες όμως τι πρέπει να κάνουν για να μπορέσουν να απολαμβάνουν το βασικότερο αγαθό όπως ειναι το νερό και γιατί κάνουμε ημερίδες για τον τουρισμό και την ανάπτυξη μόνο για προβολή και φωτογραφίες η για να παρέχουμε τα αυτονόητα στους συμπολίτες μας.

Χρειάζεται πολύ δουλειά και λίγα λόγια!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ