Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Ιωάννης Παπαδημητρίου

Ηταν μεταξύ των τριών πρώτων ραδιοθεραπευτών της χώρας

 Απεβίωσε χθες πλήρης ημερών, ο γνωστός γιατρός της Πάτρας Ιωάννης Παπαδημητρίου. Ηταν μεταξύ των τριών πρώτων ραδιοθεραπευτών της χώρας με μακρά και αξιοσημείωτη ιστορία.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1925 στο Μαζαράκι Αχαΐας. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε την ειδικότητα του ακτινοθεραπευτή στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας».

Το 1957 ήρθε στην Πάτρα όπου ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή στο ακτινοθεραπευτικό του Δημοτικού Νοσοκομείου. «Εκεί βρήκα παλαιά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, τα οποία όπως έμαθα προήρχοντο από πολεμικές αποζημιώσεις. Με τα μηχανήματα αυτά έκανα ότι έκαναν και τα άλλα μηχανήματα και επιπλέον χρησιμοποίησα την ακτινοβολία τους για την δι' ακτίνων Χ θεραπεία της κασίδας του τριχωτού της κεφαλής. Αυτή η θεραπεία εγένετο μόνο Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη» περιγράφει ο ίδιος σε χειρόγραφο σημείωμά του κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην περίπτωση ενός χωριού του Δήμου Δύμης που είχαν προσβληθεί από τη συγκεκριμένη νόσο 100 παιδιά, τα οποία θεραπεύτηκαν πλήρως μέσω της ακτινοβολίας.

Επίσης λειτούργησε στον Νόμό Αχαΐας την Επιτροπή Αντικαρκινικού Αγώνα. Στο νοσοκομείο παρέμεινε μέχρι το 1985 οπότε τον διαδέχτηκε ο καθηγητής Ιωάννης Δημόπουλος.

Ευτύχησε να αποκτήσει τρία παιδιά τον Δημήτρη βιολόγο, γνωστό από την έντονη κοινωνική του παρουσία, την Αναστασία έμπορο και τη Γεωργία που είναι ρεφλεξιολόγος στην Αθήνα καθώς και τρία εγγόνια.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο από τον ιερό ναό Παντανάσσης. Η ακριβής ώρα δεν είχε προσδιοριστεί μέχρι αργά χθες το βράδυ.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ