Επίτιμος Διδάκτορας στη Σχολή Επιστημών Υγείας ο Λουδοβίκος Κάππος

Στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου

Ο Καθηγητής Νευρολογίας Λουδοβίκος Κάππος, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής, την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών.

Ο Καθηγητής Λ. Κάππος (Πανεπιστήμιο Βασιλείας στην Ελβετία), έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στη ανάπτυξη νέων θεραπειών για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, όπως και στην έρευνα των νευρο-ανοσολογικών νοσημάτων με σημαντικές ανοσολογικές και μοριακές μελέτες, ενώ έχει διευθύνει και συντονίσει σημαντικές μελέτες μεθοδολογίας και θεραπείας κυρίως στο πεδίο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, καθώς και στη θέσπιση κατευθυντηρίων οδηγιών και ποσοτικοποίησης της κλινικής διερεύνησης, με τη χρήση της νευροαπεικόνισης.

Έχει επικεντρώσει στη μαγνητική τομογραφία με στόχο τη διακρίβωση της αιτιοπαθογένειας των φλεγμονοδών νοσημάτων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, αλλά και σαν εργαλείο παρακολούθησης κλινικών θεραπευτικών μελετών.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου μας Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και η περιένδυσή του από την Πρύτανι.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του τιμώμενου, με θέμα: «Η συμβολή συστηματικών κλινικών μελετών στην διαλεύκανση της παθογένειας και τη θεραπευτική πρόοδο τής κατά Πλάκας Σκλήρυνσης». Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και το βιογραφικό του τιμώμενου έχουν αναρτηθεί στο: http://www.upatras.gr/el/node/5921