Πάτρα: Στις φλόγες Αργυρά και Καστρίτσι - Σε πύρινο κλοιό τα σπίτια

ΑΣΚΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Δασική πυρκαγιά μεγάλης έκτασης εκδηλώνεται σε Αργυρά και Καστρίτσι.Οι φλόγες φτάνουν κοντά σε σπίτια και η πυροσβεστική, μαζί με εμπλεκόμενους φορείς δίνουν μάχη να την περιορίσουν.

Αυτό είναι το βασικό σενάριο της άσκησης  που πραγματοποιείται σήμερα στις  9 το πρωί με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2016» και γίνεται σε πραγματικές συνθήκες, στην ευρύτερη δασική περιοχή δυτικά της Τ.Κ. Αργυρών και βορειοδυτικά της Τ.Κ. Άνω Καστριτσίου της Περιφερειακής Ενότητας  Αχαΐας.

Σήμερα 12 Μαΐου με βάση τις διαταγές του Αρχηγείου οι περιφερειακές διευθύνσεις της πυροσβεστικής  πραγματοποιούν σε διάφορες πόλεις της ζώρας ασκήσεις ετοιμότητας.

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

Θα συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πάτρα, την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, η 6η ΕΜΑΚ, οργανώσεις εθελοντών πυροσβεστών, τμήματα πολιτικής προστασίας της Τ.Α., φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός, Αστυνομία, ΕΚΑΒ κ.α

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ