Σφοδρή κόντρα Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή - Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό - Δείτε LIVE από το tempo24.gr (ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ)

Για ψέμματα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ

Νεότερη ενημέρωση 23.07' "Φέρνουμε ασφαλιστικό χωρίς ούτε ένα ευρώ μείωση στις κύριες συντάξεις"

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το σημερινό ποσοστό αναπλήρωσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, προκαλώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ ενώ έκλεισε λέγοντας τα εξής:

"Αν κάποιος αποδείξει τεκμηριωμένα ότι μπορούσε να φέρει καλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους συνταξιούχους, για τους χαμηλόμισθους, να έρθει να το αποδείξει. Εδώ είμαστε.

Όταν είσαι υποχρεωμένος, πρέπει να επιλέξεις που θα βάλεις τα βάρη. Εμείς δεν τα βάλαμε σε αυτούς που έχουν υποστεί 12 οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις.

Όταν ζήτησα συναίνεση πολλοί μου είπαν ότι θέλω να τετραγωνίσω τον κύκλο. Σήμερα φέρνουμε μια μεταρρύθμιση χωρίς μείωση ούτε ένα ευρώ στις κύριες συντάξεις και χωρίς μειώσεις στην συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών.

Το 1% πάνω από τον στόχο στο πρωτογενές πλεόνασμα, σημαίνει ότι αυτό το 1,7 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί, θα το δώσουμε στην κοινωνική πολιτική και όχι για να κάνουμε πελατειακή στρατηγική".

Νεότερη ενημέρωση 23.03' Ξανά το λόγο έλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας κυρίως στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

"Κύριε Μητσοτάκη έχει αξία να συζητάμε, αλλά όταν κάποιος λέει στον ελληνικό λαό ότι μια κυβέρνηση έφερε τίοσα μέτρα αλλά φταίει μια κυβέρνηση λίγων μηνών που διαπραγματεύτηκε... Κύριε Μητσοτάκη ούτε ο Χουντίνι δε θα μπορούσε να τα κάνει αυτά, ο ταχυδακτυλουργός. Στερείστε αξιοπιστίας με αυτά τα επιχειρήματα και θα δώσω πραγματικές απαντήσεις.

Εφαρμόσατε μια πολιτική με μέτρα 63 δισ. ευρώ, μέτρα που ψηφίζατε κι εσείς. Πράγματι, σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση κάναμε έναν συμβιβασμό, μια συμφωνία με προοπτική εξόδου από την κρίση. Έχουμε μέτρα 5,4 δισ. μέτρα για την επόμενη τριετία και όχι 12 όπως λέτε και εύχεστε να έχουμε. Μάλιστα εύχεστε και προληπτικά μέτρα.
Το πρωτογενές πλεόνασμα που πετύχαμε εμείς ήταν 1% πάνω από το στόχο. Αφήσατε το 2014 με έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι θα είχαμε την υποχρέωση όχι μόνο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αλλά και αυτά που δεν καταφέρατε" είπε ο πρωθυπουργός.

Τα δύο ερωτήματα για το χρέος

"Δεν έχει νόημα να πυροβολούμε τους πολίτες με νούμερα. Η χώρα έχει μια δυνατότητα να βγει από την κρίση κι αυτή είναι να φύγει από αυτό το φαύλο δημοσιονομικό κύκλο, να αρχίσει να παράγει κι αυτό προϋποθέτει μια λύση θετική για το ζήτημα του χρέους.

Κύριε Μητσοτάκη μην αυτοδιαψεύδεστε. Λέτε ότι πήρατε το 2012 μια υπόσχεση.

Πρώτο ερώτημα: Γιατί δεν τα καταφέρατε; Γιατί μείναμε στην υπόσχεση, της υπόσχεσης ω υπόσχεση;

Δεύτερο ερώτημα: Αφού θα αξιοποιούσατε αυτή την υπόσχεση, γιατί έβγαινε ο κύριος Σαμαράς και έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Άρα ακύρωνε αυτή την υπόσχεση, γι' αυτό έμεινε υπόσχεση.

Σας έδωσα μια ευκαιρία κύριε Μητσοτάκη να αποφύγετε τις ακραίες θέσεις και γι' αυτό σας κάλεσα να συζητήσουμε. Εσείς επιμένετε σε μια μίζερη αντιπολίτευση. Δεν αξίζει να μετατρέψετε την παράταξή σας σε κόμμα διαμαρτυρίας" συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νεότερη ενημέρωση 22.56' "Όσο για το χρέος, δεν λέτε την αλήθεια" συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: "Διαβάζω ανακοινωθέν 12/7/2015 της Συνόδου Κορυφής που κάνει αναφορά στο χρέος. Υπήρχε ήδη αυτή η αναφορά κι έρχεστε και την αγοράζετε πανάκριβα.

Το χρέος κατέστη μη βιώσιμο από τις δικές σας αστοχίες. Εσείς προκαλέσατε την μείωση της ανάπτυξης, τα χαμηλότερα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Εσείς οι ίδιοι κάνετε το χρέος μη βιώσιμο" είπε καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα

"Πως καταφέρατε να τους στρέψετε όλους εναντίον σας;" αναρωτήθηκε ακόμη ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Για να συνεχίσει: "Κάνατε και μία αναφορά στις εκπτώσεις για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Νισάφι πια, θα το πληρώσουν με τόκο και το πουλάτε ως έκπτωση;

Το πρωτογενές πλεόνασμα που πετύχαμε εμείς, το πετύχαμε μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές και χορηγώντας σημαντικό ποσοστό για την στήριξη της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εσείς το πετύχατε αυξάνοντας τους φόρους και αυτή είναι η διαφορά μας.

Σας διαφεύγει κύριε Τσίπρα ότι το 2015-16 απωλέσαμε 25 δισ. σε ΑΕΠ. Εσείς χρειάζεστε 12 δισ. μέτρα για να πετύχετε πρωτογενές πλεόνασμα πιο μικρό, ενώ εμείς χρειαζόμασταν μόνο 1 δισ. ευρώ για να πετύχουμε μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα".

Νεότερη ενημέρωση 22.51' "Καρφιά" για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας και πάλι τον λόγο στο βήμα της Βουλής.

"Είπατε επί λέξει ότι αυξήσατε τα ποσοστά αναπλήρωσης. Στην επιστολή που έστειλε ο κύριος Τσακαλώτος στην Κριστίν Λαγκάρντ κάνει λόγο για μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης. Θα μας το εξηγήσετε αυτό;

Όσο για τα κόκκινα δάνεια και πάλι ο κ. Τσακαλώτος κάνει λόγο για κάποια, κάποια προσωρινή προστασία για την πρώτη κατοικία.

Αποφασίστε κύριε Τσίπρα πότε λέτε την αλήθεια, την πραγματική αλήθεια. Μήπως όταν μιλάτε με τους εταίρους σας;", συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η αλήθεια και ο Δραγασάκης

"Είναι τόσο δύσκολο να ξέρετε τι είναι η αλήθεια που την ψάξατε στο Google", είπε ο πρόερος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον Γιάννη Δραγασάκη, για να συνεχίσει: "Κι εγώ έψαξα τον ΣΥΡΙΖΑ στο Google και μου έβγαλε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης"!

Λαθροχειρία και... μαθηματικά

"Λαθροχειρία είναι να κάνετε καμπάνια υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα και τελικά να εφαρμόζετε το "Ναι".

Λαθροχειρία είναι να υπόσχεστε αφορολόγητο 12.000 ευρώ όταν το παραλάβατε στα 9.500, να εισηγήστε για 9.100 και να φέρνετε τελικά κάτω από 9.000 ευρώ", συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας κι ένα σχόλιο για τα... μαθηματικά του Αλέξη Τσίπρα.

Νεότερη ενημέρωση 22.44' Ερχεται η ώρα να δούμε ότι ο αγώνας αυτός δεν πήγε χαμένος. Περνάμε τον δύσκολο κάβο και βγαίνουμε σε ήρεμα νερά είπε ο κ. Τσίπρας. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Ερχονται καλύτερες μέρες, κατέληξε...

Ευχομαι και ελπίζω αυτή την στάση να κρατήσει αύριο και ο Σόιμπλε, είπε ο πρωθυπουργός. Να επιδείξει την αναγκαία τόλμη και γενναιότητα δεν είναι καλο μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης, είπε ο πρωθυπουργός. Χρειάζεται γενναιότητα όπως αυτή που θα δείξει αποψε η Βουλή. 

Δεν θέλω σε αυτό το σημείο να αναφερθώ σε μια σειρά σημαντικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, είπε ο κ. Τσίπρας. Είπε ακόμα ότι εχουμε ισχυρές συμμαχίες. «Δεν ειναι δήλωση κάποιου Πορτογάλου, Γάλλου αλλά ενός υψηλού αξιωματούχου. Του Γκάμπριελ που είπε ότι είναι η ώρα να σπάσει ο φαύλος κύκλος και δεν πρέπει να αποφεύγουμε το θέμα του χρέους». 

«Οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές λένε ότι η οικονομία είναι σαν το ελατήριο. Εχει συμπιεστεί και τώρα είναι έτοιμη να εκτιναχθεί. Θα ληφθούν θαραλλέες αποφάσεις για το ζήτημα του χρέους. Αύριο είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, αύριο το γιουρογκρουπ θα συνεδριάσει με ημερήσια ατζέντα και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό που ήταν μια υπόσχεση αύριο μπαίνει στην ημερήσια διάταξη», είπε ο κ. τσίπρας και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντηθούν για να συζητήσουν τις προτάσεις της ΝΔ.

Μίλησε για αριστερή προσέγγιση. Αριστερό είναι να ματώνεις για να δημιουργήσεις τις συνθήκες για την οικοδόμηση αλλαγών υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των πολλων. Δεν μπορεί να υπάρξει δρόμος για τις δυνάμεις της εργασίας αν δεν υπάρχει εργασία. Αριστερη πολιτική είναι να δουλέψεις για την δημιουργία όλων αυτών, είπε ο κ. Τσίπρας. 

Στόχος μας είναι τώρα που περνάμε τον πιο δύσκολο κάβο να περάσουμε στο αύριο. Πρέπει να δουλέψουμε το αύριο της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Θέλει αποφασιστικότητα, είπε ο πρωθυπουργός. 

Να αφήσουμε στην άκρη τις εμμονές και να δούμε τις πραγματικές προκλήσεις της επόμενης μέρας, είπε ο κ. Τσίπρας. Παραλάβαμε ένα κράτος που δεν είναι δικό μας δημιούργημα αλλά των κυβερνήσεών σας κ. Μητσοτάκη. Είπε ότι πρέπει να ξηλωθούν τα αποστήματα της διαφθοράς. Αλλά για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο, χρειάζεται ειλικρινής σχέση με τους πολίτες, σχέση εμπιστοσύνης. Αυτή την σχέση δεν μπορεί να την εγκαθιδρύσει το παλιό πολιτικό συστημα. Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι εμείς τα δημιουργήσαμε όλα αυτά, ειπε ο κ. Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι πρέπει να επιμείνουμε στην κατεύθυνση παραγωγής πλούτου και θέσεων εργασίας. Δεν είναι στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων είπε ο κ. Τσίπρας να κάνουμε 180.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να επιβαρύνουμε το κράτος με δεκάδες δις. 

Νεότερη ενημέρωση 22.24' Αναφέρθηκε στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης στην οποία προστίθεται το ανταποδοτικό τέλος. Είπε ακόμα ότι θα προστεθεί και το ποσό της εθνικής σύνταξης και θα είναι πάνω από 600. Και είπα ότι θα είναι μια αξιοπρεπής σύνταξη αυτή. Μίλησε για τεράστια προσπάθεια για συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι προχωράει η κυβέρνηση στην επαναφορά του ασφαλιστικού σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να περικοπούν οι συντάξεις. Και δεν θα γίνει 13η περικοπή συντάξεων. Για το 98% των συνταξιούχων δεν κόβεται ούτε ένα ευρώ, είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι ειδικά στο ασφαλιστικό οι δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει οι προηγούμενοι ήταν οδυνηρές. ΄Ηταν οι δεσμεύσεις της 5ης αξιολόγησης που δεν έγιναν ποτέ που περιελάμβαναν και την ρήτρα μηδενικού ελλείματος. Αναγκαστήκαμε, είπε να βγάλουμε εμείς τα κάστανα από την φωτιά. 

Νεότερη ενημέρωση 22.13' Αναρωτιέμαι, είπε, σε ποιά χώρα ζούσατε από το 2010 έως το 2015; Σε κυβερνήσεις του βουνού; Σε σοσιαλιστικές κυβερνήσεις; Ο λαός θυμάται και γνωρίζει ποιός έχει την ευθύνη για όλα όσα ζούμε, είπε ο πρωθυπουργός.

Για να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης που μας ανέθεσε ο λαός χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε την κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας λόγω λιτότητας. Αυτοί που μας κατηγορούν για φορολαίλαπα ψήφιζαν συνεχώς μέτρα λιτότητας. Το 2014 την χρονιά του success story τα μέτρα που εφαρμόστηκαν ήταν 10 δισ ευρώ, είπε ο κ. Τσίπρας. Είπε ακόμα ότι από 7,5% η ανεργία το 2009 εκτοξεύθηκε στο 28% και για τους νέους άγγιξε το 60%. 

Σήμερα, είπε με το ασφαλιστικό προχωράμε σε μια νέα μεταρρύθμιση χωρίς να κοπεί ούτε ένα ευρώ από κύριες συντάξεις. Αυτό δεσμευθήκαμε και αυτό κάνουμε. Σας θυμίζω ότι όταν κατατέθηκε αυτό το νομοσχέδιο μιλήσατε για μονομερή ενέργεια. Αυτή είναι η αγωνία σας ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι έδωσε πρόσβαση στην υγεία σε 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους. Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι αφησε την δικαιοσύνη να αναπνεύσει και να μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και ας μας στοιχίζει αυτό από τα ΜΜΕ προπαγάνδας. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζήτησε εντολή παραδεχόμενος ότι δεν πέτυχε όλα όσα ήθελε αλλά ότι είχε μια συμφωνία δύσκολη που μπορούσε να υλοποιηθεί. Η δέσμευσή μας στον ελληνικό λαό ήταν ότι θα εφαρμόσουμε αυτή την συμφωνία αλλά εν θα υποχωρήσουμε σε νέες παράλογες απαιτήσεις. Ότι ανέλαβε η κυβέρνηση την δέσμευση να στηρίξει τους πιο αδύναμους. Αυτές είναι οι κοινωνικές δυνάμεις στις οοίες στηριζόμαστε, είπε ο κ. Τσίπρας. Εχουμε ήδη καταφέρει να προστατεύσουμε την Α κατοικία, τους δανειολήπτες που είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. 

«Ποιά είναι η λαθροχειρία που διαπράττετε διαρκώς; Ξεχνάτε ότι στον τόπο έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβριο. Και ζητάτε από τον κόσμο να συγκρίνει όλα όσα λέγαμε τον περασμένο Γενάρη. Μιλήσατε σε αποστροφή του λόγου σας για αχρείαστες εκλογές τον Σεπτέμβρη. Εμείς τιμήσαμε την πρώτη εντολή που ήταν εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Όταν καταλήξαμε σε συμφωνία είχαμε την εντιμότητα να πούμε αυτό καταφέραμε και ματώσαμε έλα να μας κρίνεις. Είχαμε τον ίδιο στόχο. Να στήσουμε την χώρα στα πόδια της. Να βγούμε από την επιτροπεία. Μιλάτε συνέχεια για την γλώσσα της αλήθειας. Ποιάς αλήθειας; αναρωτήθηκε. 

Νεότερη ενημέρωση 22.01'  Τελικά πρέπει να αποφασίσετε, είπε. Τις μονές μέρες λέτε ότι θέλουμε να οδηγήσουμε την χώρα εκτός ευρώ και τις ζυγές ότι υποκύπτουμε στις προτάσεις των δανειστών. Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής. Θα το κάνουμε με κάθε μέσο και τρόπο, είπε ο κ. Τσίπρας.

Δεν θέλετε εκλογές για να φέρετε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Θα φέρετε άλλη συμφωνία; Εκτός αν πείσετε τον ελληνικό λαό ότι θέλετε να αποδέχεστε τις πιο σκληρές προτάσεις των δανειστών. Θέλετε να σώσετε φίλους σας που κινδυνεύουν ακόμα και με φυλακή, όπως κάποιους εκδότες, είπε ο κ. Τσίπρας. 

Κατηγόρησε ακόμα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με όσα προτείνει ζητεί περικοπές δαπανών. Δηλαδή, εξήγησε, περικοπές στους μισθούς και τις κύριες συντάξεις και απολύσεις. Είπε ακόμα ότι η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για οπορτουνισμό και ότι δεν έχουν ιδεολογία και ζητάει εκλογές, δικαίωμά σας είναι, είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να έχετε εναλλακτική πρόταση. 

​Νεότερη ενημέρωση 21.57' Σε αδιέξοδο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής πριν λίγα λεπτά.

Συγκεκριμένα είπε: "Πράγματι χρήζει μελέτης η ομιλία Μητσοτάκη γιατι αναδεικνύει περίτρανα το στρατηγικό αδιέξοδο του κόμματος της ΝΔ". 

Ηταν είπε λανθασμένο το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει την χώρα έξω από το ευρώ. Η στρατηγική τους ήταν από την μια ότι οδηγουμε στα βράχια την χώρα και από την άλλη να μας επισημαίνουν ότι υποχωρούμε στις διαθέσεις των δανειστών. 

Διαψευστήκατε πλήρως είπε ο πρωθυπουργός. Ματώσαμε για να εφαρμόσουμε την συμφωνία στο πλαίσιο δυσμενών συσχετισμών στην ΕΕ. Δεν μπορείτε να καταλογίσετε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει στόχο την έξοδο από το ευρώ. 

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει πρόταση. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα του 4% έγινε κόμμα εξουσίας είχατε μια βασική κριτική ότι δεν μπορούμε να γίνουμε κόμμα διακυβέρνησης γιατί είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Με την ομιλία σας κύριε Μητσοτάκη κινδυνεύετε να κάνετε το κόμμα σας, κόμμα διαμαρτυρίας, είπε ο κ. Τσίπρας και χειροκροτήθηκε. 

Θέλετε να ξεχάσουμε, πρόσθεσε ότι επι δεκαετίες τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν. Και το ασφαλιστικό ξώκειλε επειδή είπαμε εμείς οτι θα διαπραγματευθούμε σκληρά; αναρωτήθηκε. Χαρακτήρισε μύθο όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Νεότερη ενημέρωση 21.48'  Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τα χρήματα που είχε λάβει ως διαφήμιση από τις τράπεζες από το protagon.gr. Εκείνος του απάντησε πως μάλλον έχει ζαλιστεί από τις διακοπές στην Ύδρα με τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει για τις διαφημίσεις σε ιστοσελίδες που έχουν ως στόχο τον εκβιασμό του πολιτικού συστήματος.

Καμμένος κατά Μητσοτάκη

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχει ταχθεί κατά όλων εκείνων που βρίσκονταν στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Επεισόδιο ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τη Σοφία Βούλτεψη

"Αφήστε τα αυτά κυρία Βούλτεψη και σοβαρευτείτε", είπε ο Πάνος Καμμένος στη γαλάζια βουλευτή η οποία φώναζε από τα έδρανα, όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι η Ν.Δ. στηρίζει τις θέσεις ΔΝΤ.

Για τους κοψοχέρηδες που είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως ο λαός εκλέγει μία κυβέρνηση για 4 χρόνια και θα στεναχωρηθούν πολλοί όσοι ποντάρουν σε κάτι άλλο.

Για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη τον κατηγόρησε πως η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις θέσεις του ΔΝΤ.

Νεότερη ενημέρωση 21.17'  Να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση, κάλεσε από την Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, καταγγέλλοντας πως γίνεται χρήση χημικών εναντίον διαδηλωτών, που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια.

«Υπάρχει ευθύνη και καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα αν δεν το έχει κάνει ήδη ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων» είπε ο κ. Παφίλης. Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημέρωσε πως εξ όσον ο ίδιος γνωρίζει η κυβέρνηση είναι σε γνώση.

Νεότερη ενημέρωση 21.08' Όλοι στην Κρήτη δηλώνουν κοψοχέρηδες, γι΄αυτά που έχουν συμβεί, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια τον κατηγόρησε ότι λέει ψέμματα. Λέγατε ότι δεν θα φέρετε μέτρα και τώρα τα φέρνετε και τα ψηφίζετε. 

Νεότερη ενημέρωση 21.04' Θα έχουμε μπροστά μας τρία ολόκληρα χρόνια με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την βασικό πόλο σταθερότητας της κοινωνίας. Είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε ελλείψεις και αδυναμίες, είπε ακόμα. 

Νεότερη ενημέρωση 20.50' Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αθέτησε τα όσα είχαν συμφωνηθεί στο προεδρικό μέγαρο στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε είναι πλέον ξεκάθαρο πως αυτή η κυβέρνηση δεν επιδιώκει καμία συναίνεση γιατί φοβάται πως θα αποκαλυφθεί η γύμνια της κυβέρνησης.

"Ας τελειώνουμε με την πιο ανίκανη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος μεταπολιτευτικά. Εκλογές όπου ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας. Εκλογές για μία ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από τον όλεθρο της κυβερνητικής σας πολιτικής. Ένα καλό από τη σύντομη παρουσία σας στην διακυβέρνηση είναι πως τελείωσε ο μύθος πως η Αριστερά θα οδηγήσει τους πολίτες στον παράδεισο".

Νεότερη 20.47'  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως δεν αποκλείεται με την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξουν και νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Για την αυτοκριτική στη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε πως και το κόμμα του φοβήθηκε το πολιτικό κόστος και δεν έλαβε τα ανάλογα μέτρα, έτσι ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να είναι βιώσιμο και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις αρχές του 1990 για το ασφαλιστικό.

Νεότερη ενημέρωση 20.35' Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στα ψέματα που, όπως είπε, έχει πει όλο το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επικαλούμενος μια αποστροφή της ομιλίας Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης ότι «σε αυτή τη χώρα είναι πλέον ιστορική ανάγκη να πούμε την γλώσσα της αληθείας» ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τα λέει αυτά ένας κατά συρροήν ψεύτης.

«Δεν τη μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας κύριε Τσίπρα. Δεν το κάνατε οταν λέγατε ότι θα καταργήσετε τα μνημόνια ή θα επαναφέρετε τη 13η σύνταξη» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον ούτε στην Ελλάδα ούτε και στο εξωτερικό» συμπλήρωσε και επικαλούμενος τη ρήση του Μαρκ Τουέιν «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

Πρώτη ενημέρωση 15.12'

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε τόσο γρήγορα προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση έχει προκαλέσει έντονη κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τα μεσάνυχτα της Κυριακής αφού θα έχουν ολοκληρώσει τις ομιλίες τους και οι αρχηγοί των κομμάτων.

 

 

Διαβάστε επίσης