Πάτρα: "Η ωραία του Πέραν" στο "Λιθογραφείον"

δευτερα 9 και τριτη 10 μαιου

Η “Ωραία του Πέραν”, η παράσταση που έγινε γρήγορα από τα sold out της φετινής σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, παίρνοντας παρατάσεις και κερδίζοντας κοινό και κριτικούς, έρχεται στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Λιθογραφείον, για 2 μόνο παραστάσεις,  Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαΐου, 9:30 μμ

Η αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου του Δ. Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός) από τους Θ. Καπράλου και Γ. Παπαγεωργίου, Το ερωτικό ρομάντζο του Δημήτρη Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός) γράφτηκε το 1920 και έγινε μπεστ σέλλερ της εποχής.

Αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων. Πρόκειται για τον μοιραίο έρωτα της  Ερμιόνης και του Αιμίλιου που γίνεται αφορμή  να έρθουν  ηθοποιοί και θεατές   αντιμέτωποι με την αγάπη, τη μοναξιά, τη ζήλια, την απογοήτευση, με την ίδια τη ζωή και την τυχαιότητα της.

Στην παράσταση, οι δυο ερμηνευτές, με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και «δάνεια» από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων (λάμπες, παραβάν, ηχητικά και οπτικά εφέ)  οδηγούν το  κοινό και «βυθίζονται» και οι ίδιοι  στην αναβίωση ενός ρομάντζου τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει!

Για την παράσταση:

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου

Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου

Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης

Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα 

Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου 

Βοηθός σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά 

Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαΐου, 9:30μμ

Εισιτήρια:

12 € γενική είσοδος

8 € μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, 65+ και ομαδικό άνω των 10 ατόμων)

6 € (ατέλειες, φοιτητές θεατρικών σπουδών, σπουδαστές Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ)

 

Διαβάστε επίσης