Πάτρα: Ξανά στην ατζέντα το εμπορικό λιμάνι - Τι διεκδικούν οι παραγωγικοί φορείς

ζητειται επανατοποθέτηση του έργου σε ένα ορατό χρηματοδοτικό πλαίσιο

Πρωτοβουλίες με στόχο να προωθηθεί η κατασκευή και λειτουργία του εμπορευματικού τμήματος στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, που αναμένεται να προσδώσει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στην Αχαΐα, αναλαμβάνουν οι παραγωγικοί φορείς της Πάτρας.

Το ζήτημα έχει θέσει εδώ και μήνες ο ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος τ6ονίζοντας πως πρόκειται για υποδομή που στερείται η επιχειρηματικότητα της περιοχής, με αποτέλεσμα να απαιτείται μετακίνηση εμπορευμάτων σε άλλες περιοχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διεκδίκηση μπαίνει και το Επιμελητήριο Αχαΐας που αναμένεται να συγκεντρώσει τις παραγωγικές δυνάμεις, με σύσκεψη που πρόκειται να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες, έπειτα και από το   ενδιαφέρον που επέδειξε κατά την διήμερη επίσκεψή του στην  στην Αχαΐα , πριν από το Πάσχα ο Παναγιώτης Σκούτας διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Το αίτημα για τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού κατατέθηκε στον κ. Σκούτα  από την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) Νίκο Κοντοέ, ο οποίος ζήτησε την επανατοποθέτηση του έργου σε ένα ορατό χρηματοδοτικό πλαίσιο, με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος εξισορρόπησης μεταξύ κόστους και οφέλους.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος και στη συνάντηση με τα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπου τόσο ο πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας όσο και ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Θανάσης Κούστας – εκτός των άλλων ζητημάτων- τόνισαν πως η λειτουργία του εμπορικού τμήματος του λιμανιού θα τονώσει την επιχειρηματικότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει οικονομική «ανάσα» στην περιοχή.

Το επόμενο βήμα είναι  οι φορείς της περιοχής θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσουν την πρότασή τους στα συναρμόδια υπουργεία.

Διαβάστε επίσης