Εβδομάδα αποφάσεων για νέες απεργίες - Εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό

ετοιμάζονται για ...απόβαση στο Σύνταγμα οι αγρότες της Αιγιάλειας

Ραντεβού μετά το Πάσχα έχουν δώσει τα συνδικάτα και εργαζόμενοι που προετοιμάζουν μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων,  ενόψει της επικείμενης ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια από αύριο  Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία, που ενεργοποιείται όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί προς ψήφιση.

Ωστόσο οι κινητοποιήσεις ξεκινούν νωρίτερα, με την 24ωρη απεργία της επόμενης Κυριακής 8 Μαΐου, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικά Κέντρα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στις κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος οι επαγγελματικές ενώσεις (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί). Επίσης συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι, ενώ το ΤΕΕ έστειλε επιστολή στους βουλευτές - μηχανικούς χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού. Ακόμα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία και οργανώνει κάθοδο στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ενάντια στο κατατεθέν στη Βουλή προς ψήφιση Ασφαλιστικό, ανακοίνωση εξέδωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου (Μπακόπουλος-Ντρίνιας) και η Επιτροπή Αγώνα Παναιγιάλειου Μπλόκου. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και η Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Μπλόκου ΚΑΛΕΙ σε αγωνιστικό ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος, που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημά μας, χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη, ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών δίνουμε αγωνιστική απάντηση, απαιτώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Αποφασίσαμε:
-Την αγωνιστική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που θα οριστεί όταν έρθει για συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή. Την 1η μέρα στο συλλαλητήριο στο Αίγιο και τη 2η μέρα στο Σύνταγμα.
-Τη συμμετοχή μας στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 8 Μάη, στις 10.30 π.μ., στην Πλατεία Λαύρας.
Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να εξαγγείλουν και οι δημοσιογράφοι. Η ΠΟΕΣΥ, που συνεδριάζει σήμερα  Τετάρτη, χαρακτηρίζει "ληστεία μετά φόνου" την κατάργηση του αγγελιοσήμου, ενώ αναμένει τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας τόσο για διατήρηση ενός φόρου στις διαφημίσεις όσο και για την υλοποίηση της δέσμευσής του για πρόβλεψη τρίμηνης μετάθεσης της εφαρμογής της διάταξης για το αγγελιόσημο.


 

Διαβάστε επίσης