Δυτ. Αχαΐα: Πράσινο φως για την ολοκλήρωση της μελέτης επέκτασης της Διώρυγας του Πηνειού

Σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργείου ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου και υπερεσιακών στελεχών, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε.

Η Π.Δ.Ε έχει υποβάλει στο Υπουργείο το φάκελο της μελέτης επέκτασης της Βόρειας Κεντρικής Διώρυγας του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα από τον Οκτώβριο του 2015 για συμπλήρωση - επικαιροποίηση και σήμερα μετά από ανάλυση έγινε γνωστό από την πλευρά του Υπουργείου ότι απαιτούνται 10 συμπληρωματικές μελέτες για την πλήρη ολοκλήρωσή της.

Η μελέτη του έργου γίνεται για την άρδευση 100.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας . Ο προϋπολογισμός της μελέτης θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους όπως δεσμεύτηκε ο Γ.Γ. κ. Δέδες στον Αντιπεριφερειάρχη.

Στην τεχνική συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου όπου και ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου αναλυτικά για την πλήρη περιγραφή της μελέτης καθώς και των διαδικασιών που απαιτούνται για την ωρίμανσή της.

Η Π.Δ.Ε. κρίνοντας το έργο σαν εθνικό μεγάλο έργο ειδικού χαρακτήρα θα στείλει τις επόμενες μέρες έγγραφο στο Υπουργείο για την έναρξη της διαδικασίας δημοπράτησής της και θα παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησής της.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. κ Σάκης Μαυρόγιαννης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ