Νέος γύρος συζητήσεων σήμερα με τους δανειστές για τα πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ.

αναζητείται νομικη φορμουλα

Αργά το απόγευμα της Μ. Δευτέρας ολοκληρώθηκε ο ολοήμερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας των κκ. Σταθάκη και Τσακαλώτου και επικεφαλής των θεσμών, με επίκεντρο τα πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ αλλά και άλλες εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης για το αφορολόγητο, τα κόκκινα δάνεια και άλλα πεδία. 

Νέος γύρος έχει προγραμματιστεί για σήμερα Μ.Τρίτη προκειμένου να βρεθεί νομική φόρμουλα που να δεσμεύει την κυβέρνηση για τη λήψη αυτών των πρόσθετων μέτρων αν υπάρχουν αποκλίσεις. Στόχος είναι να καταστεί εφικτή η διενέργεια Eurogroup τη Μ. Πέμπτη, διαφορετικά οι θεσμοί θα αναχωρήσουν ως την Παρασκευή και θα επιστρέψουν μετά το Πάσχα.

Πλην του νομικού θέματος για τα πρόσθετα μέτρα, γίνεται λόγος για μία απόσταση περίπου 200 εκατ. ευρώ που φέρεται να παραμένει στο αφορολόγητο, αλλά και για ένα κενό περίπου 70 - 100 εκατ. ευρώ στο ασφαλιστικό. Το πακέτο των έμμεσων φόρων φέρεται να έχει κλειδώσει και να ετοιμάζεται για τη Βουλή αν κριθεί πολιτικά ότι έχει έρθει η ώρα.

Λύση φέρεται να έχει βρεθεί και στα κόκκινα δάνεια με μία  μεταβατική περίοδο έως το τέλος του 2017 και προστασία πρώτης κατοικίας αξίας έως 140.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ