Η Τουρκία το καλύτερο παράδειγμα ως προς τη μεταχείριση προσφύγων

τουσκ

Ως το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεταχειρίζεται κανείς τους πρόσφυγες, χαρακτήρισε την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει στην Άγκυρα μαθήματα σχετικά με το τι θα έπρεπε να κάνει», είπε ο κ. Τουσκ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά από επίσκεψή τους σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Γκαζίαντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία, το Σάββατο.

Από την πλευρά του, ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία ανταποκρίθηκε σε όλες τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας με την Ε.Ε., ενώ απέρριψε ισχυρισμούς που εμφανίζουν την Τουρκία να επιστρέφει Σύρους πρόσφυγες στην πατρίδα τους παρά τη θέλησή τους.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προειδοποίησε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας για την επανεισδοχή μεταναστών δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την κατάργηση από την Ε.Ε. του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
«Το θέμα της κατάργησης της βίζας είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ