Σία Αναγνωστοπούλου: Τα τμήματα του Αγρινίου παραμένουν και ενισχύονται

δεσμευση της αναπληρώτριας υπουργού σε συσκεψη

«Ξεκάθαρος στόχος του Υπουργείου Παιδείας, όπως εξάλλου από την πρώτη στιγμή έχω τονίσει προς πάσα κατεύθυνση, είναι η παραμονή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο, με ταυτόχρονη ενίσχυση τους σε διδακτικό προσωπικό». Αυτό μεταξύ άλλων, ανέφερε στους τοπικούς φορείς και στους εκπροσώπων των φοιτητών του Αγρινίου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, κατά την διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας σύσκεψης στο Υπουργείο.

 

Στη σύσκεψη εκτός από τους φοιτητές –οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρόν έξω από το Υπουργείο- συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος καθώς και η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

 

Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ», η κ. Κυριαζοπούλου επανέλαβε την πάγια θέση της για μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα για Ακαδημαϊκούς λόγους, ωστόσο η κ. Αναγνωστοπούλου ήταν κατηγορηματικά αντίθετη. Πάντως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των φοιτητών, της Πρυτάνεως και της Υπουργού. Παράλληλα η κ. Αναγνωστοπούλου, ανακοίνωσε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών καθώς και η μετονομασία του τμήματος ΔΠΦΠ σε μηχανικούς περιβάλλοντος.

 

Σε ότι αφορά την ενίσχυση των τμημάτων, η κ. Αναγνωστοπούλου γνωστοποίησε στους τοπικούς φορείς και στους φοιτητές, ότι άμεσα θα προκηρυχθούν νέες θέσεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού για όλα τα Ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και αρκετοί εξ’ αυτών θα τοποθετηθούν στα τμήματα του Αγρινίου.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, έθεσε το ζήτημα αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου ή έστω ενός μέρους των εγκαταστάσεων για την στέγαση των φοιτητών. Η Αναπληρώτρια Υπουργός για μία ακόμη φορά έδειξε θετική με την συγκεκριμένη πρόταση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι από σήμερα, σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με το Υπουργείο Υγείας για να βρεθεί η χρυσή τομή και σε δεύτερη φάση η χρηματοδότηση για τις απαιτούμενες εργασίες στο χώρο. Μάλιστα απευθυνόμενη στον κ. Παπαναστασίου, ανέφερε ότι προσανατολίζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να επισκεφθεί το Αγρίνιο. Την ίδια ώρα με συγκρατημένη αισιοδοξία αποχώρησαν από την Αθήνα οι φοιτητές, οι οποίοι στο πλαίσιο νέων γενικών συνελεύσεων που αναμένεται να πραγματοποιήσουν το Σαββατοκύριακο, πρόκειται να επανακαθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

ΠΗΓΗ: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ