Ένωση Συντακτών: Ικανοποίηση για την συμμετοχή στην 48ωρη απεργία

καταδικη λειτουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με ανακοίνωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων στην περιοχή ευθύνης της, που σε χαλεπούς καιρούς αντέδρασαν στην ασφαλιστική λαίλαπα που προωθεί η κυβέρνηση, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ.

Ωστόσο υπήρξαν απεργοσπαστικά φύλλα.

Εκδόθηκαν οι εφημερίδες, Χανιώτικα Νέα στα Χανιά, Ροδιακή και Δημοκρατική στη Ρόδο, Πρώτη στον Πύργο, Κόσμος στην Πάτρα, Ελευθερία, Θάρρος και Φωνή στην Καλαμάτα.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι λειτούργησαν ορισμένες ηλεκτρονικές εκδόσεις ΜΜΕ αλλά κάποιες λαθρόβιες ιστοσελίδες που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την απεργία για να κερδίσουν αναγνωστικό κοινό.

Σε συνεργασία με τους εργασιακούς εκπροσώπους και με την ευθύνη των πειθαρχικών συμβούλιων θα διερευνηθεί αν μέλη μας συμμετείχαν σε απεργοσπαστικές κινήσεις ώστε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παράλληλα το Δ.Σ,. πάντα σε συνεργασία με τους εργασιακούς εκπροσώπους και τα πειθαρχικά συμβούλια θα καταρτίσει κατάλογο απεργοσπαστών μη μελών για όποια ενδεχόμενη αίτησή τους στο μέλλον, σχετικά με την εγγραφή στους στην ΕΣΗΕΠΗΝ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ