Πάτρα: "Νάρκη" έτοιμη να εκραγεί η "άνωθεν εντολή" για στήριξη Μαζαράκη στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ν.Δ Αχαΐας - Η αντίδραση Μάκκα

Στα "χαρακώματα" τα στρατόπεδα των υποψηφίων

Καζάνι που "βράζει" η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας, λίγα 24ωρα πριν την εκλογή νέου Προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, και ενώ στις 7 σήμερα το απόγευμα ολοκληρώνεται η διαδιακία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, λάδι στην φωτιά έρχεται να βάλει απόφαση  της κεντρικής διοίκησης του κόμματος, να συμπεριλάβει στη τελική λίστα  των εκλεκτόρων και "22" Οννεδίτες που δεν αναδείχθηκαν από πρόσφατες κάλπες, καθώς στην Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν διεξαχθεί εσωκομματικές διαδικασίες.

Η "τρίπλα" της τελευταίας στιγμής προκάλεσε την έντονη αντίδραση και παρέμβαση της ΝΟΔΕ, με βασικό επιχείρημα πως η διαδικασία ήταν στημένη, κάνοντας λόγος για εγγραφές μελών νεολαίων της Ν.Δ που δεν έχουν σχέση με τον Νομό Αχαϊας. Γεγονός που όπως επισημαίνεται με ιδιαίτερο νόημα  "ενισχύει" την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαζαράκη, αφού πρόκειται για "παιδιά" του.

Μέχρι χθες πάντως η θέση του οργανωτικού του Κόμματος ήταν πως οι συγκεκριμένοι εκλέκτορες, δεν θα συμπεριληφθούν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι και η απάντηση που φέρεται να έλαβε ο νυν και εκ νέου υποήψιος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Γιάννης Μάκκας από την κεντρική διοίκηση του κόμματος πως "υπάρχει άνωθεν εντολή"!

Μετά από αυτή την εξέλιξη έντονες είναι οι διαβουλεύσεις και στα δυο στρατόπεδα, ενώ αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr,  "κυκλοφόρησε" ως σενάριο η μη καθόδος του κ. Μάκκα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κάτι που δεν συνέβη.

Το βέβαιο είναι πάντως πως το κλίμα ενόψει της Κυριακής, πυροδοτείται επικίνδυνα, και οι κάλπες αναμένεται να στηθούν σε άκρως ηλεκτρισμένο κλίμα, την ώρα που ζητούμεν και των δυο υποψηφίων και των συνεργατών τους, είναι η μετεκλογική ενότητα της ΝΟΔΕ για το καλό του κόμματος.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης