Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για την Ηλεκτρονική Αθηνών - Ώρες αγωνίας για τους εργαζόμενους στην Πάτρα

Το ραντεβού έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη

Κορυφώνεται η αγωνία για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών στην Πάτρα, μετά την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στο σταδιακό κλείσιμο καταστημάτων που διατηρεί ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, για το πρωί της Πέμπτη έχει προγραμματιστεί στο Υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση. Σε αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζόμενων και της εργοδοσίας. 

Στην Ηλεκτρονική Αθηνών απασχολούνταν περίπου 450 εργαζόμενοι σε συνολικά 41 καταστήματα Πανελλαδικά και 3 στην Κύπρο, αριθμός που αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για το μέλλον του καταστήματος που δρατηριοποιείται στην Πάτρα. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κανονικά τους τελευταίους μήνες, ενώ σε όσα καταστήματα κλείνουν οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κανονικά.

Το κατάστημα των Σερρών έχει κλείσει όπως και της Ξάνθης βγάζοντας σε εκποίηση τα προϊόντα του. Έκλεισε προσφάτως και το κατάστημα της Λάρισας, ενώ κλείνουν και καταστήματα της Αττικής.

Σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της χρήσης που έληξε στις 30-06-2015, ο κύκλος εργασιών της περιορίστηκε στα 67 εκατ. ευρώ από 72 εκατ. ευρώ το προηγούμενο διάστημα,. Τα λειτουργικά αποτελέσματα διαμορφώνονται σε ζημίες ύψους 3 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεών της φθάνουν στα 88 εκατ. ευρώ ενώ έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Διαβάστε επίσης